Foto: DELFI
Šajās dienās Mežaparka teritorijā notiek pirmais starptautiskais festivāls "Rīgas ilūzijas", kurā pulcējas trīsdimensiju mākslas meistari no Krievijas, Spānijas, Meksikas, Nīderlandes, Itālijas, Vācijas un Latvijas, lai radītu 12 jaunus mānīgos ielu mākslas darbus, kas visas vasaras garumā iepriecinās atpūtniekus.

4. jūnijs ir festivāla noslēdzošā diena, kad teju visi mākslas darbi jau ir pabeigti, un to autori vien pielabo atsevišķas nianses. Mākslinieku veidotie zīmējumi jau ir apskatāmi Mežaparka alejā, kas ved uz Jaunlaulāto kalniņu.

Festivālā Latviju pārstāv pazīstamais gleznotājs Ritums Ivanovs, kuram šī ir jauna pieredze – viņš šādu ielu mākslas darbu veidos pirmo reizi.

Atgādinām, ka 2014. gadā Mežaparkā tika izveidots pirmais trīsdimensiju gleznojums uz asfalta Latvijā, kas izpelnījās daudzu tūkstošu parka apmeklētāju simpātijas. Gleznojuma ar simpātisko alni autori ir pazīstami, pasaulē atzīti trīsdimensiju mākslinieki no Sanktpēterburgas – Viktors Puzins un Marija Kudaševa, kuri pārstāv Sanktpēterburgas mākslas apvienību "PaintPoint".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!