Foto: Artis Kančs
Jaunajā kultūras telpā "Vagonu Hall" jeb Vagonu zālē, Vagonu ielā 21, Rīgā ceturtdien, 29. septembrī, notika mākslinieces Laimdotas Malles instalācijas "ooze" atklāšana.

"Pēdējā laikā pasaulē notiekošā dēļ, laiks sācis ritēt pavisam savādi. Vispārējā noskaņa un cilvēka dzīves ritējuma temps ir krasi izmainījies. "ooze" ir mēģinājums šo mirkli iekapsulēt, kā liecību par notiekošo," raksta izstādes veidotāji.

Laimdotas Malles instalācijas "ooze" darbu pamatā ir divi galvenie jēdzieni – aiziešana un laiks. Izstāde skar jautājumus par to, kas notiek pēc aiziešanas - kā plaisā un gaist pieredzētais laikā, cik neiespējami ir noturēt to, kas izlēmis pazust un kādus nospiedumus mūsos atstāj tie, kas jau sen ir izgaisuši.

Foto: Artis Kančs

"Laimdotas Malles darbos tiek meklēti veidi, kā iespējams "pārtulkot" sākotnēji verbalizēto caur materialitāti. Iesaistoties materiālu nejaušību kopsummās un vērojot dažādu materialitāšu savstarpējo mijdarbību, ir iespējams veidot uzlādētus realitātes nospiedumus, kas liek iztaujāt priekšstatus par to, kas ir īsts un kas tāds nav," raksta izstādes komandas pārstāvji.

Laimdota Malle ir maģistrantūras programmas absolvente Manchester School of Art - Manchester Metropolitan University, Fine Art nodaļā Lielbritānijā, un maģistrantūras programmas absolvente Latvijas Mākslas akadēmijā. Piedalās izstādēs no 2012. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!