Foto: F64

Lai rosinātu Latvijas sabiedrību apmeklēt muzejus un baudīt tā piedāvājumu, Valsts prezidents Egils Levits piektdien, 29. maijā, apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM), kur apskatīja gleznotāja Ērika Apaļā personālizstādi "Ģimene".

Prezidentu muzejā sagaidīja LNMM direktore Māra Lāce, bet izstādi Levits aplūkoja tās autora Ērika Apaļā pavadībā.

"Ērika Apaļā māksla ir ārkārtīgi interesanta un daudzšķautņaina – tā ir gan filosofiska, gan gleznieciska, gan semantiska. Aicinu iedzīvotājus šajā īpašajā laikā, kad mūsu dzīves ritms ir nedaudz pieklusis, atnākt uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un iepazīt oriģinālo latviešu jaunās paaudzes gleznotāju," pēc izstādes apskatīšanas atzina Valsts prezidents.

Ar gleznotāju Ēriku Apaļo un muzeja direktori Māru Lāci tika pārrunāta gan muzeja vēsture un ar to saistītās latviešu izcilās personības, gan mākslas filosofiskā nozīme, gan mākslīgā intelekta ienākšana mākslas nozarē.

Noslēgumā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce pateicās Valsts prezidentam par muzeja apmeklējumu, kas nejauši izraudzīts īpašā dienā – 29. maijā aprit gads, kopš Saeima apstiprināja Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā. "Paldies Jums par drošības sajūtu un spēku," teica Lāce.

Ērika Apaļā personālizstāde "Ģimene" apskatāma LNMM lielajā izstāžu zālē vēl tikai pāris dienu – līdz svētdienai, 31. maijam.

Jau ziņots, ka LNMM pēc divu mēnešu pārtraukuma apmeklētājiem tika atvērts 19. maijā.

Jau ziņots, ka Latvijas Muzeju biedrības platformā muzeji.lv iedzīvotāju ērtībai tiek apkopota un regulāri atjaunota informācija par apmeklējumu ierobežojumiem, atvērtajiem muzejiem un to piedāvājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!