Foto: 'Dronestagram', Milan Photo

Piekto reizi dronu fotogrāfiju apmaiņas vietne "Dronestagram" rīko konkursu, kurā ik gadu no visas pasaules tiek saņemti tūkstošiem pieteikumu – gan profesionāļu, gan amatieru. Par 2018. gada uzvarētāju izvēlēta fotogrāfija "Izsalkušie nīlzirgi" (Hungry Hippos), otrā vieta tika piešķirta fotogrāfijai "Zvejas tīkls Vjetnamā" (Fishing Net in Vietnam), bet par trešo labāko tika atzīta fotogrāfija "2 cilvēki, 2 suņi & 4 ēnas" (2 People, 2 Dogs & 4 Shadows).

Kā ārvalstu medijiem atklāj vietnes dibinātājs Ēriks Dupēns (Eric Dupin), konkursa žūrijā bija seši cilvēki, kuri vērtēja fotogrāfijas vairākās kategorijās, kas nebūt nebija viegli: "Labai drona fotogrāfijai jābūt ar spēcīgu kadrējumu un tuvplānu, ko iespējams uzņemt tikai ar dronu. Turklāt tai jābūt ar māksliniecisku pieeju un stilu, kā arī jādemonstrē cilvēku vai dzīvnieku dzīve, ja iespējams."

Viņš gan mudina iespaidīgu kadru "medniekus" iepriekš noskaidrot likumus un noteikumus, kas attiecas uz dronu izmantošanu, jo arvien biežāk medijos nonāk ziņas par nesankcionētu dronu izmantošanu, kas, piemēram, izraisīja haosu Getvikas lidostā pērnā gada nogalē.

"Vispirms ir jāiemācās nevainojami vadīt dronu, lai varētu ķerties klāt pie fotografēšanas. To var izdarīt arī ar mazu un pavisam prastu 50 dolāru vērtu dronu, bet pēc tam, kad amats rokā, iegādāties dārgāku dronu. Izmēģiniet palidot ar to laukos, kā arī ņemiet vērā vietējos likumus un noteikumus!" uzsver Dupēns.

Ar "Dronestagram" atļauju publicējam 50 labāko fotogrāfiju izlasi. Uzzināt vairāk par konkursu, kā arī aplūkot visas fotogrāfijas var mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!