Ceturtdien, 29. augustā, plkst. 17:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā tiks atklāta talsenieka Ulda Balgas izstāde "Kniede" un šveicieša Luka Zanjē izstāde "Telpa un enerģija".

Izstādes "Kniede" autors
Uldis Balga
stāsta, ka darbs pie kolekcijas sākts 2007. gadā
Venēcijas biennāles
apmeklējuma laikā: "Plašās mākslas ekspozīcijas beigās "Arsenālā" nonācu vietā, kura glabā zīmes no senas kuģu būvētavas. Milzīgās metāla tvertnes, šķiet, bija aizgājušo laiku liecinieces, un gaisā vēdīja eļļas smārds. Manu uzmanību saistīja šo lietu skarbais dizains ar milzīgo kniežu galvām."

Viņš norāda, ka pamestās metāla konstrukcijas arvien vairāk pārņēmuši vīteņaugi, un šajā procesā autors saskatījis estētisku cilvēka un dabas konfliktu. "Viss kopā radīja nojausmu par jaudu. Industriālā laikmeta objektu savdabība šodien kļuvusi par vēsturi nedaudz paskarbas poēzijas iesaiņojumā."

Savukārt itāļu izcelsmes Šveices fotogrāfa Luka Zanjē izstādē "Telpa un enerģija" aplūkojama enerģijas ražotņu arhitektūra, kas, kā atzīmē autors, izraisa lielu apbrīnu apmeklētāju vidū. Viņa attēlos redzamas milzīgas telpas, bezgalīgi gaiteņi, lielas slūžas, mistiskas zīmes. Šī slēptā pasaule, kurai ir būtiska ietekme uz cilvēku ikdienas dzīvi, zināma vien dažiem, atklāj izstādes organizatori. "Ideja ir saistīta ar perspektīvu, krāsām un formām. Mans mērķis bija attēlot tehnoloģijas estētiski un mākslinieciskā veidā," stāsta fotogrāfs.


Abas izstādes būs apskatāmas līdz 29. septembrim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!