1.augustā lidostā "Spilve" notika "Saviesīgs salidojums" - interaktīvi izklaidējošs pasākums, kā arī Helēnas Ertes fotoizstāde "Ceļotāji laikā", portālu "Delfi" informē izstādes organizatori.

Muzikālā pilota lomu ieņēma Roberts Gobziņš, bet teātra trupas "Hamlets" radošie pārstāvji rūpējās, lai apmeklētāji varētu izjust septiņdesmito un astoņdesmito gadu atmosfēru un pirmsizlidošanas burziņu. Savukārt Antīko automobiļu klubs (AAK) bija ieradies uz pasākumu ar saviem senajiem spēkratiem.

Pasākuma ietvaros tika atklāta Helēnas Ertes fotoizstāde "Ceļotāji laikā", kurā iemūžināti Latvijā populāri cilvēki senu mākslas darbu un laikmetu fotogrāfiju retrospekcijās. Kinoaktrises Marlēnas Dītrihas, Napoleona, gangstera Ala Kapones, gleznotājas Frīdas Kalo un citu vēsturisku personību tēlos iejutusies dziedātāja Olga Rajecka, sportiste Jeļena Prokopčuka, grupas "Prāta Vētra" četrinieks, māksliniece Elita Patmalniece, Māris Olte, žurnāliste Ilze Jaunalksne un daudzi citi.

"Tās ir senu fotogrāfiju replikas, bet pārsvarā - gleznu "kopijas" vai drīzāk - brīva fantāzija par "oriģināla" tēmu. Brīžiem pat ļoti brīva, jo vai nu nebija iespējams dabūt atbilstošos tērpus un aksesuārus, vai arī bija vēlme "padraiskoties", un tad modelim nācās iejusties pilnīgi sev neatbilstošā tēlā", stāsta māksliniece Helēna Erte.

Izstāde tapusi sadarbībā ar izstāžu zāli "Rīgas mākslas telpa". Tā lidostā "Spilve" (Daugavgrīvas ielā 140) būs skatāma līdz 29.septembrim.

Foto: Lauma Kalniņa un Andrejs Terentjevs (F64)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!