Foto: DELFI

23.augustā – dienā, kad Mežaparka Lielajā estrādē uzstājās skandalozā popdīva Lady Gaga, Rīgas galerijā atklāta populārā latviešu jaunās paaudzes gleznotāja Rituma Ivanova izstāde "Gaga Dance".

Izstāde ir sava veida mākslinieka veltījums popzvaigznei Lady Gaga, dziedātājas lielformāta portretos, kuri veidoti, interpretējot mākslinieces slavenākos videoklipus ("Alexandro", "Bad Romance" un citus) un analizējot viņas fenomenu.

"Mani vienmēr ir interesējuši spilgti vizuāli tēli. Tieši to esmu atradis Lady Gaga radošajā darbībā. Viņas koncertinscenējumi un video klipi ar spēcīgu dziedātājas vizuālo imidžu ietver mūsdienu kultūras esenci tehnokrātijas laikmetu un spēcīgo erotisko momentu, pat zināmu teatrālismu.

Taču pati Lady Gaga mani pievelk ar savu noslēpumainību, tādu attēloju viņu gleznā "Lady With Veil", kas man personiski asociējas ar Johannesa Vermēra (1632–1675) portretiem. Lady Gaga izplatītie attēli ir kā mūsu laikmeta emocionāls barometrs, tie darbojas izteiksmīgi pat izņemti no izklaides konteksta," stāsta mākslinieks.

Izstāde Rīgas galerijā būs aplūkojama līdz 22. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!