Foto: Anni Puolakka. Parasitia (fragments). 2019
Galerija "427" 10. oktobrī atklās somu vizuālās mākslas un performaču mākslinieces Anni Puolakkas personālizstādi "Parasitia", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstādē būs aplūkojami mākslinieces video darbi un video instalācijas, kā arī attēli. Tajos biogrāfiski un dokumentāli kadri saplūst ar fiktīvām pasaulēm. Kā raksta izstādes veidotāji, tie spēlējas ar robežām un potenciālu cilvēkos, kas tajā pat laikā tiecas pēc jēgpilnas un dzīvīgas - dažkārt apdullinošas vai ambivalentas - sastapšanās ar citām būtnēm un objektiem.

Mākslinieces nesenākās izstādes notikušas "No Moon" (Ņujorkā), "Kunsthalle Bratislava", "Le Lieu Unique" (Nantē), Kiasma Modernās mākslas muzejā (Helsinkos) un "Performance Space" (Sidnejā).

Atklāšanas vakara centrālo notikumu pati māksliniece ievada ar vārdiem: "Parazitējoši parazīti psihedēliskā ceremonijā." Performances līdzizpildītāju lomu ieņem Marta Trektere un Ieva Tarejeva. Izstādes tērpi radīti sadarbībā ar lietuviešu tērpu mākslinieci Karolinu Janulevičūti, savukārt mūzika veidota sadarbībā ar lietuviešu mākslinieku un mūziķi Mišu Skalski.

Izstāde apskatāma no 11. oktobrim līdz 8. novembrim, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās 16:00 – 19:00. Citos laikos izstādi iespējams apskatīt, iepriekš piesakoties. Ieeja izstādē bez maksas.

Galerija "427" dibināta 2014. gadā ar mērķi kārtot, izjaukt, pārkārtot un no jauna izjaukt laikmetīgās mākslas komponentes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!