Jau otro gadu galerija "Antonija" vasarā rīko fotoizstādi, kura veltīta Rīgas Pilsētas svētkiem. No 3.jūlija būs apskatāma Ulda Muzikanta un Ulda Balgas fotoizstāde "Kontrasti", informēja galerijā.
Ulda Muzikanta krāsainās lielformāta ziedu fotogrāfijas un Ulda Balgas ar foto fiksācijas paņēmienu radītās gandrīz melnbaltās fotogrāfijas no foto projekta "
Pedvāles
arheoloģija".

Varētu domāt, kas gan kopējs Pedvāles mūru arheoloģijai, ziediem ar Rīgu. Kopējo var atrast daudzos saskarsmes punktos – Rīgas brandmūri (ugunsmūri) – Pedvāles kultūras arheoloģija un ziedos, kuri ir kā simbols visam skaistajam. Augu valsts kā arhitektūras iedvesmotāja, arī simbolisks cieņas apliecinājums cilvēkam, pilsētai. Tas apliecina, ka konkrētie fotomākslas darbi paceļ tos augstākā kvalitātē, kā konkrētās vietas vai zieda fotofiksācija, tie var runāt simbolu valodā.

Ulda Muzikanta lielformāta fotogrāfijas pārsteidz un suģestē. Ir iespēja baudīt krāsu, līniju un formu saskaņu, ko veidojusi daba un kuru fiksējusi vērīga un jūtīga fotogrāfa Acs. Smalka kompozīcijas izjūta ļauj māksliniekam atsegt auga būtību, parādīt raksturīgo, unikālo, veidojot ziedu portretus.

Nozīmīgākie cikli – fotogrāfijas mākslas albūmam "Meistari", "Pūdnīku skūla", "Pļavu ziedi". Fotokluba "Rīga". Latvijas Fotomākslinieku Savienības biedrs. Uldis Balga savos darbos pratis atrast un izvēlēties vienkāršotu melnbaltās fotogrāfijas formas valodu, kura pasniedz izvēlēto tēmu jaunā estētiskā kvalitātē. Nozīmīgākie cikli – "Pupu mizas", "Radiatora personīgā dzīve", "Zivju dienas". Kopš 1995. gada vairākkārtīgi izstādījies ASV, ir minēts "Photographers Encyclopedia International Michel +Michele Auer, Šveice" (1997.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!