Foto: Publicitātes foto
No 27. jūnija galerijā "Istaba" būs aplūkojama tekstilmākslinieces Ērikas Zuteres personālizstāde "Šķērsgriezums", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstāde demonstrē mākslinieces laikietilpīgās izklaides – spēles ar "papīru un piedevām", dabā atrastajiem materiāliem, krāsām un kontrastiem, – spēles, kas izaugušas no pēdējo gadu aizraušanās ar papīra izgatavošanu.

"Tās ir kompozīcijas, ko veido augļu un dārzeņu papiruss, sākot no mājasstūrī augošā rabarbera līdz eksotiskajiem augļiem. Daba pati ir kā lielākais mākslinieks, ar ko nav vērts konkurēt, labāk piedalīties un iesaistīties," saka Ērika Zutere. Ilgstoši kaltētās un daudzkārt presētās "augu šķēles" ir kā faktūrām bagātas gleznieciskas miniatūras. Ņemot talkā nedaudz tekstilniecisku papildinājumu (audekls un diegs) – darbos jaušami dabas motīvi, koki, lauki un dažādi ritmi, kas saskatāmi visapkārt.

Ērika Zutere (dz. 1969) beigusi JRRMV un Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļu. Tekstilmākslinieku asociācijas un IAPMA (The International Association of Hand Papermakers and Paper Artists) biedre.

Izstāde galerijā "Istaba" skatāma līdz 3. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!