No 18. maija galerijā "Istaba" būs skatāma gleznotājas Lauras Pīgoznes pēdējo gadu darbi personālizstādē "Plīvo stumbri". Šai gleznu sērijai iedvesma rasta pirms gadiem Marokas ceļojumā, apmeklējot Mažorela dārzu Marakešā, kas izrādījies pagrieziena punkts mākslinieces glezniecībā.

Ja iepriekš gleznotie motīvi sakņojās latviešu mitoloģijā un Latvijas dabā, tad, gleznieciskajai pieejai paliekot līdzīgai, nu Lauru Pīgozni aizrāvušas ziemeļāfrikāniskās dabas interpretācijas.

"Izstāde "Plīvo stumbri" – tas nav stāsts par vētru. Tas ir stāsts par mākslas pasauli, kurā cilvēks ir brīvs un fizikas likumi itkā nedarbojas. Stumbri plīvo, lapas pārvietojas un koki pastaigājas – tieši tik brīvs ir mākslinieks savā radošajā darbā. Ārēji tas var izskatīties kā vismierīgākais miers, bet iekšēji es "plīvoju". Man nešķiet interesanti vienkārši attēlot dabu. Daudz interesantāk ir atrast savu "atslēgu" kā paraudzīties uz to, ko redzu", par savu izstādi saka pati gleznotāja.

Laura Pīgozne 1999. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu un kopš 1998. gada ir Latvijas Māksinieku savienības biedrs. Pirmā personālizstāde sarīkota 1996. gadā Limbažos. Līdzšinējās nozīmīgākās personālizstādes ir "Zemes izjūta" (1999.) un "Meža elpošana" (2002.), kā arī gleznu izstāde galerijā "Laipa" 2006. gadā Valmierā. Vairākkārt rīkotas personālizstādes kopā ar tēvu – gleznotāju Jāzepu Pīgozni. Laura Pīgozne piedalījusies daudzās grupu izstādēs, vairākos starptautiskos un vietējās nozīmes mākslas plenēros. Kopš 2004. gada strādā par zīmēšanas un gleznošanas skolotāju Praktiskās estētikas skolā.

Izstādes "Plīvo stumbri" norises laikā galerijā Istaba tiks organizētas Lauras Pīgoznes vadītās radošās darbnīcas bērniem vecumā no 5 gadiem. Pirmā no tām – radošā darbnīca "Zīmējam Āfriku" paredzēta ceturtdien, 4. jūnijā plkst. 11.00 (pieteikšanās epastā: istaba@istaba.lv).

Izstāde apskatāma līdz 11. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!