Foto: Shutterstock
Galerijā "Jēkabs", Jēkaba ielā 26/28, ir skatāma vecmeistaru mākslas darbu izstāde, kas noslēgsies 14.martā ar izsoli.

30.jubilejas mākslas darbu izsolē kopumā iekļauti vairāk nekā 130 mākslas darbi - Latvijas 20.gadsimta vecmeistaru un mūsdienu autoru meistardarbi dažādu tematiku un tehniku izpildījumā.

Izsoles organizatori īpaši izcēla viena no latviešu nacionālās glezniecības skolas aizsācēja Jāņa Valtera gleznas "Ieleja Elbas smilšakmens kalnājos" un "Kalnu raktuves", gleznotāja un scenogrāfa Ludolfa Liberta gleznu "Ziedi", kā arī Eduarda Kalniņa agrīno darbu "Ainava ar vējdzirnavām".

Izsolē tiks piedāvāti darbi no tādiem glezniecības klasiķiem kā Jānis Ferdinands Tīdemanis, Rūdolfs Pinnis, Jānis Pauļuks, Jānis Cielava un Aleksandra Beļcova. Latvijas nacionālās glezniecības skolas pirmavota Vilhelma Purvīša meistardarbnīcas audzēkņus pārstāvēs marīnists Jānis Skučs, kā arī Jēkabs Apinis, Arvīds Egle, Vitālijs Kalvāns, Arnolds Spalviņš un Arvīds Dūmiņš. 

Pilsētu gleznojumi būs pieejami no Laimdoņa Grasmaņa, Rūdolfa Piņņa, Sergeja Antonova un latviešu akvarelista Jāņa Brektes. Līdztekus būs pieejami Skulmju dzimtas pārstāvju Ugas un Džemmas mākslas darbi, kā arī Harija Veldres, Indriķa Zeberiņa, Herberta Siliņa un citu vecmeistaru gleznojumi.

Izsolē būs iespējams iegādāties arī tādu tautā iemīļotu mākslinieku kā Edgara Vintera, Laimdota Mūrnieka un Paula Duškina darbus. Plaši izsolē varēs iegādāties Latvijas grafiķu darbus par īpaši pievilcīgām cenām, kā arī daudzu mūsdienu mākslinieku darbus.

Ar darbiem klātienē var iepazīties galerijas "Jēkabs" telpās katru darba dienu no plkst.12 līdz 18, kā arī mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!