Foto: Publicitātes foto
Mākslas galerija "Look!" rūpējoties par mākslas cienītāju drošību un veselību, kā arī simboliski svinot tuvojošos pirmā gada jubileju, aizsāk projektu ''111'' . Piecu nedēļu ietvaros tiks eksponēti pieci mākslinieku darbi, kuri tapuši pašsizolācijas laikā, katru pirmdienu izrādot jaunus darbus. Cikls tiks atklāts ar ciklu Miķeļa Mūrnieka darbu sēriju "Isolation", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Darbu sēriju "Isolation" autors Miķelis Mūrnieks radījis pašizolācijas periodā, ko 2020. gada martā un aprīlī noteikusi Latvijas valdība. Novēršoties no ārējās pasaules, mākslinieks ļāvās pārdomām par absolūtās bezdarbības un izolācijas nozīmi jaunieviestajā dzīves kārtībā.

"Palēninot uzņemto dzīves tempu, ikdienišķo procesu trūkums kļuvis pavisam uzkrītošs. Cilvēki ir spiesti pievērsties citām vērtībām, un iepriekš pašsaprotamais nu jau kļuvis svešs. Šo trīs telpiski abstrakto darbu sēriju autors radījis iespaidojoties no teju komiski, pilsētvidē izvietotām norobežojošām lentēm, kas nereti veido grafiski un saturiski, iepriekš neredzētas kompozīcijas. Neveiklo līniju ritmi ir šī laikmeta definējošas, bet vienlaikus pavisam īslaicīgas liecības. Autors tās ir fiksējis un pārvērtis par mūžīgām, savās metāla kompozīcijās," raksta izstādes veidotāji.

Darbi skatāmi no 5. līdz 10. maijam, jebkurā diennakts laikā. Galerija "Look" aicina būt atbildīgiem, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un drošības vadlīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!