Galerijā "Māksla XO" no 5. augusta būs skatāma grupas izstāde "Lietu klusā dzīve", kurā piedalīsies kopskaitā 28 mākslinieki un fotogrāfi.

Izstādes veidotāji norāda, ka daudzus gadsimtus klusā daba tika uzskatīta par zemāko un vienkāršāko mākslas veidu akadēmisko glezniecības žanru kontekstā. Tā tika uztverta kā elementāra mākslas studiju sastāvdaļa, ar kuras gleznošanu varēja nodarboties arī sievietes. Tai pat laikā klusā daba kā žanrs ir piesaistījis daudzu dižu meistaru uzmanību sākot no antīkajiem grieķiem līdz mūsdienu laikmetīgiem māksliniekiem.

"Klusās dabas aktualitāte un popularitāte sabiedrības vidū ir izskaidrojama ne tikai ar tās viegli saprotamās, dzīves prozas atspoguļojumu, bet vairāk ar tās daudzslāņaino, iluzoro raksturu un slēptu simbolu sajaukšanos ar svarīgiem filozofiskiem jēdzieniem, ar kuru palīdzību cilvēks meklē pasaules nozīmi un kārtību, un savu vietu pasaulē," rezumē veidotāji.

Izstādē piedalās: Arturs Bērziņš, Laima Bikše, Harijs Brants, Jana Briķe, Jānis Deinats, Envija, Andris Eglītis, Edvards Grūbe, Anna Heinrihsone, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Ieva Iltnere, Zane Iltnere, Frančeska Kirke, Roman Korovin, Tatjana Krivenkova, Leonards Laganovskis, Paulis Liepa, Neonilla Medvedeva, Ilze Orinska, Gļebs Panteļejevs, Raimonds Staprāns, Olga Šilova, Jānis Šneiders, Imants Vecozols, Indulis Zariņš, Kristaps Zariņš un Zīle Ziemele.

Izstādes kuratore ir Ilze Žeivate. Tā būs skatāma no 5. augusta līdz 18. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!