Galerijā "Mākslas dārzs" (mc2, Krasta ielā 68a) 18. septembrī tiks atklāta Normunda Puca izstāde "Nostaļģija". Izstāde būs skatāma līdz 9.oktobrim, portālam "Delfi" pavēstīja izstādes veidotāji.
"Tās ir ilgas pēc harmonijas, tīrības, skaidrības un nevainības, kas, šķiet, ir apslēptas dziļi mūsos un neapzināti atklājās mūsu sapņos, atmiņās vai attēlos, ko ieraugām", par izstādes darbiem stāsta mākslinieks, turpinot, "Varbūt tās ir mūsu bērnības atmiņas vai laiks pirms mūsu dzimšanas, ko neesam paši piedzīvojuši, bet nesam sevī kā kaut ko ļoti pazīstamu vai uz kuru, patiesībā, esam ceļā. Tās ir ilgas pēc Nevainības laikmeta".

Darbu radošajiem impulsiem izmantotas senas fotogrāfijas, kuras "uzjundī šo metafizisko sajūtu par realitāti, kurai ir izdevies tikt nofotografētai pilnīgi neapzināti" (N. Pucis). Pāri attēlam akvarelis, kā nesteidzīga realitāte, kā laika lēnais plūdums, ko darbos iedzīvina ūdens tēls. "Šai pasaulē ir daudz ūdens, gan uz akvareļa papīra, gan fotogrāfijās, gan lietū, kas plūst pār kādas klusas verandas rūtīm zaļu koku ieskautā dārzā šodien vai pirms un pēc simts gadiem," par izstādes koncepciju stāsta darbu autors.

Izstādes darbu pamatā ir senu fotogrāfiju un akvareļa sintēze, kas tiek reproducēta uz rokām darināta (lietā) papīra. Trešā svarīgākā loma ir atvēlēta tušas līnijai, kas stāsta un tulko šo pārdzīvojumu. Līniju un akvareļu laukumu kompozīcijas ir abstraktas un papildina fotogrāfiju noķerto metafizisko "ārpuslaika" piedzīvojumu. Izstādes noskaņa tiek akcentēta ar mūziku, kuras pavadībā darbi tapuši (piemēram, interneta radio stacija Whisperings (Solo piano Radio – Music to quiet Your World)).

Mākslinieks Normunds Pucis (dzimis 1974), beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu (1992), LMA Grafikas nodaļu (1996), LMA Maģistrantūras nodaļu (1998), mācījies mākslinieka-animatora kursos studijā "Rija" (1996-1997). Strādājis kā datorgrafiķis, patreiz kā brīvmākslinieks veido grafisko dizainu Latvijas un ārzemju uzņēmumiem, kā arī grāmatu dizainu vadošajām Latvijas izdevniecībām "Pētergailis", "Valters un Rapa", "Jumava", "Nordik", "Tapals".

Grāmatas vairākkārt nominētas un ieguvušas balvas Latvijas grāmatizdevēju asociācijas rīkotajos konkursos "Skaistākā grāmata".

Izstādēs mākslinieks piedalās kopš 1998.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!