Foto: Publicitātes foto

Galerijā "Pegazs", klusajā centrā, no 7. aprīļa līdz 8. maijam būs skatāma Igo izstāde "Kaimiņu dejas".

"Vairāk pazīstams kā mūziķis un dzejnieks, Igo pirmo reizi parādās Rīgā arī kā vizuālās mākslas - grafikas un zīmējumu autors. Prasme ieraudzīt dabu un mīlestība uz visu apkārtējo ir radījusi Igo vēlmi ar to dalīties un palīdzēt skaisto ieraudzīt arī pārējiem," stāsta galerijas pārstāvji.

"Zīmējumi ir veikli, mākslinieka roka, šķiet, klausījusi sirds vēlmi, radot trauslas dvēseles pasaules atspulgu. Igo idejas un dzīve ir nepārtraukts radošais process, kas prasa lielu disciplīnu un dinamiku, šī izstāde ir apliecinājums jaunai daudzveidības kvalitātei," uzsver izstādes koratori.

Igo (Rodrigo Fomins) ir dzimis Liepājā un viņa mamma ir grafiķe un fotogrāfe Irina Tīre. Pirmo pieredzi grafikas mākslā Igo ieguva, kopā ar mammu dodoties brīvdabas plenēros, grafiski attēlojot Liepājas ielas un pagalmiņus.

2010. gadā grafiķe Nele Zirnīte, uzzinot par Igo interesi par grafiku, uzaicināja viņu apmeklēt savu studiju Latvijas Mākslinieku savienībā, lai iepazītos ar dažādajām grafikas tehnikām.

Igo grafikas darbi tapuši kologrāfijas un ofseta tehnikās, piedaloties meistarklasēs pie grafiķes Neles Zirnītes viņas darbnīcā.

Savukārt brīvrokas zīmējumi tapuši uz papīra, izmantojot klasisko tušas un grafīta zīmuļa tehniku.

Savus grafikas darbus Igo izmanto papildinot dzejoļu un eseju grāmatas, kā arī veidojot dizaina priekšmetu sērijas - sveču līniju sadarbībā ar "Baltic Candles", dekoratīvo apdruku sēriju porcelāna un stikla traukiem - krūzēm, šķīvjiem un glāzēm, kā arī apdrukāu tekstilu.

Igo darbu personālizstādes jau notikušas Liepājas muzejā un Krievijā, viņa darbi atrodas arī privātkolekcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!