Foto: Publicitātes foto
No 7. līdz 29. februārim mākslas galerijā "Putti" būs skatāma latviešu mākslinieka un grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Pāris", portālu "Delfi" informē galerijas vadītāja Agita Putāne.

Pat šī gada skaitļa cipari liek aizdomāties par “pāra” nozīmi. Šī gada izstādē skaitlis 2 ir mugurkauls variācijām, ko “Botāniķis” novēro gan dabā, gan attēlo savā izstādes ekspozīcijā.

Pamattēls “kentaurs” tik ļoti tieši raksturo būtnes divējādo dabu - dzīvniecisko savienojot ar cilvēcisko, ja cilvēcisko izskatām kā cēlu, domājošu, intelektuālu un dzīvniecisku, kā dabas dziņu, spēka, un kosmiski primāru uzdevumu pildošu. Kentaurs ir ļoti dinamisks tēls, kam ir pamācoša iedaba, un tas ļoti bieži ir skolotāja lomā, ilustrējot iespēju nodot zināšanas ne tikai intelektuāli.

“Pāris” būtu izskatāms gan kā līdzsvarojošs, gan kā destabilizējošs spēks, kam viennozīmīgi piemīt dinamika abos tā virzienos. Tas ir iedvesmojošs un ir nostrādājis uz “Botāniķa” šī gada stīgām, kur skaņdarba klausītājs februārī ir gaidīts mākslas galerijā “Putti” februārī, kad gaisma atgriežas ikdienā ar vien lielākos apmēros un pasaule ir atmodas pārpilna.

Roberts Koļcovs (1966) absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Regulāri piedalās izstādēs. Veidojis ilustrācijas grāmatām un preses izdevumiem, kā arī ir daudzu sabiedrisko telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā un citur pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!