Foto: Publicitātes attēls
17. janvārī pulksten 18 galerijas "Romas dārzs" Berči zālē, Zivju ielā 3, Liepājā, atklās mākslinieka Igora Bernāta personālizstādi "Piederība". Izstādē būs skatāmi darbi, kas tapuši pēdējo trīs gadu laikā. Šajā laika posmā mākslinieks ir pievērsies abstrakcijai, atsakoties no figurālām un ilustratīvām kompozīcijām, portālu "Delfi" informē galerijas vadītāja Astra Dzērve.

Meklējot daudznozīmību iekšējo sajūtu izteikšanai, mākslinieks Igors Bernāts atzīst: „Piederība kā sevis apzināšanās, kā klīšana plašā telpā un nepieciešamība atgriezties sākumpunktā. Tā ir saiknes meklēšana ar pagātni, vēsturi un personīgo atmiņu. Tas virza domāt par jaunām formām, eksperimentiem, kas izsaka jūtas, nevis tās ilustrē. Mākslas forma rodas no manas pieredzes to nofiksēt, apzināties”.

Lai arī mākslinieks aktīvi piedalās izstādēs, Liepājā viņa iepriekšējā izstāde „Laika cilpas” bija 2013. gadā. Šoreiz mākslinieks Igors Bernāts liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvā aplūkot gleznas, sākot ar audekla deformācijām līdz abstrakcijām, kurās dominē laukumi, krāsu attiecības un eksperimenti ar lakām.

Igors Bernāts dzimis un audzis Liepājā. Mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļā, ko absolvējis 1984. gadā. Savukārt Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējis 1993. gadā. Latvijas mākslinieku savienības biedrs kopš 1992.gada. Aktīvi piedalās mākslinieku kopizstādēs un regulāri rīko personālizstādes mākslas galerijās un muzejos. Darbi atrodas privātajās kolekcijās Vācijā un Skandināvijas valstīs.

Mākslinieka Igora Bernāta glezna „Barselona” atzīta par konkursa „Gada glezna” 2017. gada laureāti un rīkotāja „Swedbank Private Banking” balvas ieguvēju, kur I. Bernāta glezna uzvarējusi 106 darbu konkurencē.
Šobrīd, paralēli radošai darbībai, Igors Bernāts māca zīmēšanu un gleznošanu PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Izstāde “Piederība” galerijā „Romas dārzs” būs apskatāma līdz 28. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!