Jaunajā mākslas galerijā "Slazds", Dzirnavu ielā 9, no 25. septembra līdz 16. oktobrim būs apskatāma gleznotāja-filozofa–dizainera Andreja Kostromina izstāde "Kaujas lauka gabaliņi", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Jaunākajā personālizstādē skatāmas lielākoties stilizētas figurālas kompozīcijas, kā arī klusās dabas, kas ietver autora pārdomas par dažādiem dzīves aspektiem. Personālizstādes darbos dominē tādas tēmas kā cilvēka iekšējās pasaules izjūtas tēlojums - mīlestība, laime, iekšējas pretrunas un sāpes, filosofiskas pārdomas, kā arī reliģiski motīvi. Cilvēku savstarpējo attiecību tēmā iekļaujas arī mīlestības ēnas puse - pārlieka atkarība vienam no otra, kā arī ciešanas, kas rodas no šīs emocionālās tuvības. Tā gleznā "Dvīņi" tēloti divi, kas par spīti centieniem atdalīties, paliek saistīti. Tas ir stāsts par attiecību saikni, kas vieno līdzīgi virvēm, un, kur blakus tuvībai mājo sāpes. Un arī šķietami vieglā un rotaļīgā kompozīcija "Pašportrets", kur apspēlēts zaķa tēls, autors atklāj pārdomas par dzīvi un savu vietu tajā.

Pats Kostromins uzsvēris, ka glezniecībā, tāpat kā mākslā kopumā un arī sadzīvē, viņa uzmanības centrā ir tieši krāsa, toņu attiecības, kas ļauj meklēt arvien jaunas nianses un sajūsmināties par atradumiem.
Andrejs Kostromins (A.Dinvalds) dzimis 1970. gadā Rīgā. 1982. gadā iestājies J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Paralēli mācībām piedalījies Maskavā notiekošajās Vissavienības mākslas izstādēs, gūstot atzinīgu vērtējumu un dažādas godalgas. 1989. gadā iestājies Latvijas Mākslas akadēmijā, kur studējis vides dizainu.

Lai arī ikdienā Kostromins strādā dizaina jomā, gleznošanu viņš uzskata par nozīmīgu radošās izpausmes veidu, kamēr dizainera darbā bieži vien nākas meklēt kompromisus. Tādēļ arī pēc Akadēmijas absolvēšanas turpinājis gleznot. Kā atzinis viņš pats - gleznošanas intensitāte bijusi atkarīga no tā, vai ikdienas steigā izdevies rast brīvu brīdi radošam darbam.

Galerija "Slazds" darbību uzsāka 2009. gadā. Galerijā notiekošās mākslas aktivitātes atklāti demonstrē mākslinieku eksperimentus, citiem vārdiem – rāda, kādā virzienā iet mūsdienu gleznotāju jaunrade. Periodiski, atsaucoties apmeklētāju un mākslinieku ierosinājumam, galerija pulcina māksliniekus pie kafijas vai vīna glāzes parunāt par mākslu un citām gaisīgām matērijām mākslinieciski nepiespiestā atmosfērā, sēžot uz spilveniem un grīdas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!