Foto: Publicitātes attēli
Galerijā "Slazds" 6.martā tiks atklāta jaunās gleznotājas Sandas Skujiņas personālizstāde "Corps de ballet", portālam "Delfi" pavēstīja izstādes veidotāji.

Izstādē no 8.marta līdz 2.aprīlim būs skatāmi mākslinieces jaunākie darbi, to skaitā vairāki, kas gleznoti tieši šai izstādei.

"Māksla, ķermenis, balets," - vārdi, kas vislabāk izsaka to, ko izstādē vēlas vēstīt Sanda Skujiņa. Tieši tādēļ izstādei izvēlēts nosaukums, ko latviski pazīst kā vārdu "kordebalets", parasti ar to saprotot baleta trupas daļu, kas dejo kā viens veselums, veicot sinhronizētas kustības un veidojot fonu solistiem. Tomēr Sanda iet pavisam citu ceļu un kordebaletam savā izstādē piešķir galveno lomu, pievēršot uzmanību aspektam, ka "corps de ballet" franču valodā nozīmē "baleta ķermenis".

Sandas Skujiņas skatījums uz dejotājas ķermeni ir ļoti personīgs un patiess, jo pēdējo 10 gadu laikā viņa kopā ar savām modelēm baleta zālē ir pavadījusi neskaitāmas stundas. Gleznās nebūs redzamas skatuves gaismu apspīdētas balerīnas, jo tās Sanda uzskata par pārāk samākslotām un teatrālām.

"Man patīk dabiskums... graciozs dabiskums, ko vislabāk pauž dejotāju ķermeņi atslābuma brīdī vai stiepšanās procesā... Tādēļ manos darbos visbiežāk var redzēt sēdošas, mēģinājumu tērpos ģērbtas un mazliet nogurušas balerīnas," savu darbu raksturo māksliniece.

Sanda ir absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un šogad beigs mācības Latvijas Mākslas akadēmijā. Mācību laikā dzīvojusi arī Itālijā, kur 2008.gada vasarā Lecces pilsētā notika viņas pirmā personālizstāde.

Sandas Skujiņas darbi pēdējo gadu laikā bijuši apskatāmi arī dažādās vietējās izstādēs, tomēr "Corps de ballet" ir pirmā gleznotājas personālizstāde Latvijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!