Latvijas galerija "Alma" ar mākslinieka Ginta Gabrāna darbiem šogad no 17. līdz 21. februārim piedalīsies starptautiskā mākslas tirgū "ARCOmadrid 2010" Spānijā, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Galerija "Alma" atradīsies sadaļā "Expanded Box" (Jaunie mediji - kurators Domenico Quaranta). līdzās "Christie`s" piederošajai Londonas galerijai "Haunch of Venison", Berlīnes "Gentili Apri", Porto "Arthobler" un vēl četrām galerijām no Vācijas un Itālijas. "Alma" būs pārstāvēta ar mākslinieka Ginta Gabrāna darbu ekspozīciju, kurā būs izstādītas lielformāta fotongleznas, kurās mākslinieks uz fotopapīra fiksējis elektromagnētisko viļņu mikroskopisko procesu palielinājumu, iegūtu lāzera staram lūztot ūdens pilienā. Gabrāna darbi ļauj ieskatīties noslēpumainajā gaismas viļņu dabā un vizuāli atgādina nezināmu pasauļu tīklojumus, parādot gaismas "tumšo" neredzamo pusi.

Atgādinām, ka Gints Gabrāns bija viens no pirmās Purvīša balvas pretendentiem. Viņa instalācija "Paraspoguļi" saņēma skatītāju simpātijas balsojuma balvu. 2004. gadā Gabrāns saņēma Swedbank mākslas balvu.

"ARCOmadrid" ir viens no pieciem lielākajiem pasaules mākslas pasākumiem. Šogad tas notiks 29. reizi un pēdējos astoņus gadus ir iemantojis būtisku vietu pasaules mākslas notikumu kalendārā.

Šajā laikā Madridē pulcējas kolekcionāri, galeristi, mākslinieki, mākslas kritiķi ,vēsturnieki, mākslas muzeju direktori un citas mūsdienu mākslas autoritātes ,lai aplūkotu mākslu, iegādātos, analizētu jaunākās tendences ,prognozētu virzību.

Katru gadu Ekspertu padome izvēlas 227 galerijas no visas pasaules - sešām programmām, kuras ietver 20. gadsimta . avangarda, laikmetīgo mākslu ,ekspermentālo mākslu, kino un video, performanci . Speciāla sadaļa ir ARCOinstitūcijas - tās mērķis ir popularizēt privātas un sabiedriskas organizācijas ,kuras atbalsta mākslu kolekcionējot . Atsevišķā sektorā ir mākslas izdevēji un mākslas žurnāli. Norisinās arī ARCO ekspertu forums ar teorētiskām diskusijām un lasījumiem.

Kādai no valstīm ir īpašā viesa statuss, šogad tā ir pilsēta - Los Andželosa, kas būs pārstāvēta ar 17 galerijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!