Starptautisku atzinību guvušais gleznotājs Sergejs Djomins 19.aprīlī mākslas galerijā "Slazds" savā 37.dzimšanas dienā atklās personālizstādi "HEAD SHOT! EMANCIPATION! HAPPYBIRTHDAY! HEGEMONS'HYGIENE! GROUNDZERO! HORSE! CHRISTENING!CAVIAR FROM BAKU!OSTRICHES!" portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstādē būs aplūkojami darbi, kas tapuši laikā no 2004. līdz 2011.gadam, trīs darbi pabeigti vēl pavisam nesen. Gleznas tapušas Djominam raksturīgā manierē (daži mākslas gardēži to jau iesaukuši par djominismu), atainojot viņa skatījumu uz notikumiem un tēliem, kas viņu uzrunā. Par "trendu"/savdabīgu mākslas tendenci kļuvis ir arī izstādes nosaukums – tā ir atskaite par "sastrādāto" un izstādē sagaidāmo.

Izstādē būs nopērkami arī plakāti un atklātnes ar Sergeja Djomina darbu reprodukcijām.

"Djomina gleznām ir fani visā pasaulē – un kā gan ne, ja viņa darbos ieskanas politiski, sociāli un vēsturiski motīvi, reizēm arī ironija – viegla kā spalviņa. Gleznas ir kolorītas un bagātas ar sociāliem sižetiem," raksta izstādes veidotāji.

Vaicāts, kāda ir auditorijas reakcija uz viņa darbiem, kur ieskanas asi politiski motīvi, kā, piemēram, gleznā Hegemoņa higiēna, Djomins atbild: "Protams, pagaidām neviens mani nav lamājis tieši, bet asas vēstules esmu saņēmis gan. Tomēr kaut vai pašreizējie notikumi Lībijā liecina, ka pasaule ir hegemonu biznesa rotaļu lauks. Kamēr viņi pērk un pārdod ietekmi, šķīst asinis. Es savos darbos nefiksēju tikai laikmetu, man patīk izprast notikumu kontekstu un to uzticēt audeklam. Laipni gaidīti "Slazdā" – atšķirībā no tiem slazdiem, kur cilvēki iekrīt varas alku dēļ, šeit jūs varat iekrist mākslas valdzinājuma slazdā. Vai tas nav lieliski?"

Djomina gleznas bijušas izstādītas Latvijā, Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā. Izstāde galerijā "Slazds" ir jau trešā personālizstāde gada laikā. Djomina izstādes vienmēr izraisa lielu interesi, neatstājot nevienu skatītāju vienaldzīgu.

Pērn Sergejs Djomins kļuva par vienīgo mākslinieku Latvijā, kurš vairāku tūkstošu darbu konkurencē guvis augstāko godalgu sīvajā Londonas galerijas "Saatchi" online konkursā.

Galerija "Slazds" atrodas Aldaru iela 12/14 (tieši pie Zviedru vārtiem). Izstāde būs skatāma līdz 5.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!