Foto: Publicitātes attēls
Šā gada 27. jūlijā no plkst. 20:00 fotogrāfs Juki Nakamura viesosies "Hāgenskalna Komūnā", Rīgā, Nometņu ielā 49.

Juki Nakamura ir japāņu zviedru fotogrāfs, kurš vairāk kā 30 gadus dzīvo Stokholmā, Zviedrijā. 2004. gadā Juki Nakamura veidoja fotogrāfiju izstādi "Eiropas jaunā paaudze", viņš apceļoja Baltijas valstis un Kurzemes krastā sastapa līvus. Pēc savu darbu izstādes Tokijā viņš 2006. gadā atgriezās Rīgā un sāka līvu tautas dokumentāciju.

Rezultātā tika izdota unikāla fotogrāfiju eseja ar līviem un līvu ģimenēm Latvijā, Zviedrijā un Sibīrijā. Šajā fotogrāfiju esejā Juki Nakamura apceļo Latviju, meklēdams līvu kultūras mantojumu.

Fotografēdams cilvēkus viņu dabiskā vidē, viņš sastapa ļaužu grupu, kas piekopa savu mantojumu kā dzīvu kultūras tradīciju liecību.

Šī grāmata, papildināta ar Jura Kronberga poēmu, Valdas Marijas Šuvcānes un Rasmas Noriņas tekstiem, īsumā izstāstot līvu tautas vēsturi.

Pēc vairāk kā desmit gadiem Juki Nakamura ir atgriezies Latvijā, lai satiktu līvus un fiksētu viņu ikdienas gaitas nu jau vairāk kā desmit gadus vēlāk.

Fotogrāfa autorvakarā būs iespēja iegādāties viņa veidoto fotogrāmatu "Lībieši", ko 2008. gadā izdeva izdevniecība "Neputns".

Vakara gaitā muzicēs līvu izcelsmes mūziķi, būs dzirdama līvu valoda un iespēja nobaudīt īstenu japāņu suši. Papildu informācija par pasākumu atrodama pasākuma "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!