Foto: Publicitātes attēls

Šā gada novembrī Rīgā notiekošos dziedātājas Elzas Rozentāles koncertus vizuāli interpretēs māksliniece Anna Meldrāja, kas portālam "Delfi" sniegusi iespēju ielūkoties topošajās videoprojekcijās.

Rozentāles solokoncerti "Putna lidojums" skanēs 13., 14. un 15. novembrī, K. K. Von Stricka villā , Aristida Briāna ielā 9. Katru koncertu veido divas daļas – pirmajā būs dzirdamas orģinālkompozīcijas ar tautasdziesmu vārdiem un tautasdziesmu aranžējumi, savukārt otrajā koncerta daļā skanēs dziesmas dažādās pasaules valodās.

"Es ļoti cienu cilvēkus, kuri pārmantotās zināšanas spēj parādīt laikmetīgākā un oriģinālā skatījumā. Elza un viņas grupa ļoti atveras skatuvei un ar enerģiju uzlādē klātesošos, lai tie patiešām paceltos no sēdvietām," par Elzas Rozentāles mūziku stāsta māksliniece Meldrāja.

Foto: Māksliniece Anna Meldrāja.

Koncertprogramma "Putna lidojums" ar Meldrājas videoprojekcijām šā gada pirmajā pusē jau izskanēja Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", kur projekcijām tika izmantoti sagatavoti ekrāni, taču Rīgas koncertos mākslniece sola "izmantot pašu telpu, šādi radot organisku saikni starp telpu, grupu, gaismām un video projekcijām, ļaujot skatītājiem vairāk iejusties koncerta noskaņā. Pirmās koncerta daļas koncepcija paliek nemainīga – tautiski latviešu raksti un Latvijas daba, tomēr būšu sagatavojusi arī jaunu materiālu. Otrā koncerta daļa atšķirsies no koncerta Liepājā, esmu saglabājusi tikai koncertprogarammas vizuālās identitātes elementu – krāsainos dūmus. Šobrīd kopā ar ilustratoru no Barselonas strādāju pie oriģinālzīmējumiem, kurus "atdzīvināšu" koncerta otrajā daļā."

Annas un videomākslinieka Minus 8 sadarbībā tapušās videoprojekcijas teātra izrādei "Makbets" šogad nominētas "Spēlmaņu nakts" balvai. Kopā viņi veidojuši arī projekcijas "Latvijas Gada balvas sportā 2015" muzikālajām pauzēm. Anna vizualizējusi grupas "Audience Killers" albuma "Floating Islands" prezentāciju klubā "One One" un grupas "100 Baltas Dvēseles" jaunā albuma "Vienaldzība" prezentācijas koncertu Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Koncertā kopā ar Elzu uz skatuves būs viņas etnodžeza grupa "Bur mani", kuras sastāvu veido bundzinieks Kaspars Kurdeko, basģitārists Toms Poišs un ģitārists Kaspars Vizulis. Elzas Rozentāles solokoncerts "Putna lidojums" 13., 14. un 15. novembrī notiks plkst. 19.00 notiks K. K. Von Stricka villā. Biļetes uz 13. novembra koncertu jau izpārdotas, bet uz 14. un 15. novembra koncertiem vēl ir pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!