Foto: Julien NONNON #le_baiser JOANA+KOFI

Ielu mākslas un video projekciju adepts Žuljens Nono (Julien Nonnon) radījis jaunu un vizuāli iespaidīgu mākslas projektu "#le_baiser", kura ietvaros šā gada oktobrī naksnīgās Parīzes ielās tika projicēti mīlestību apliecinoši lielformāta video.

Francijā dzīvojošais mākslinieks izgaismoja ēku fasādes ar vairākām skūpstu ainām, tā atgādinot, ka Parīze ir "mīlestības pilsēta". "Kad Žuljens Nono pastaigājas, viņš vienmēr veras debesu virzienā, prātā izplānojot stāstus, ko pavēstīt tiem garāmgājējiem, kuriem paveiksies būt pareizajā vietā un laikā," raksta mākslinieka pārstāvis Hišams Benželūns.

"Gaisma pilsētā – to savai publikai piedāvā Žuljens Nono. Viņa jaunākais darbs " #le_baiser" aicina skatītājus svinēt mīlestību. Tā iedvesmas avots ir Alfreda de Misē (franču rakstnieks 19. gadsimtā – red.) rakstītā frāze: "Vienīgā patiesā valoda pasaulē ir skūpsts". Tādējādi mākslinieks vēlējies caur poētisku un apcerīgu vizuālu darbu aicināt parīziešus pārņemt pilsētu ar mīlestību," papildina Nono pārstāvis.

Kad tika izsludināta modeļu atlase, vairāk nekā simts cilvēku pāru pieteica savu dalību mākslinieka projektā. "To cilvēku skaits, kas vēlējās piedalīties, pārsteidza mani," atklāj Žuljens. "Es saņēmu daudz sirsnīgu un aizkustinošu stāstu no cilvēkiem, kuri dalījās savos stāstos un gribēja palīdzēt projektam īstenoties."

Mākslas projekts tika atklāts oktobra sākumā, kad Parīzē norisinājās "Baltā nakts", kuras tēma Francijā šogad bija "Mīlestība". Līdzīgus projektus, kad uz pilsētas ēku fasādēm projicēti dažādi kustīgi attēli, bijis iespējams vērot arī Rīgā – starptautiskajā mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, kā arī gaismas festivāla "Staro Rīga" un "Muzeju nakts" ietvaros.

Žuljens Nono ir viens no "Le3 creative studio" dibinātājiem, viņa mākslas darbi veidoti, radošiem vizuāliem attēliem saspēlējoties ar pilsētas arhitektūru. Nono aktīvi darbojas ielu mākslas, kinētisko instalāciju un digitālajo projekciju nozarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!