Foto: Publicitātes foto
Itālijas policija pirmdien, 4. novembrī, paziņojusi, ka atklājusi kāda pensionāra vadītu darbnīcu, kurā gatavoti Amedeo Modiljāni un citu 20. gadsimta pazīstamo mākslinieku gleznu viltojumi.

Karabinieru mākslas nodaļa paziņojusi, ka atsavinātas deviņas gleznas un desmit zīmējumi, kas uzdoti kā Modiljāni darbi, taču, domājams, ir viltojumi.

Atsavinātas arī 13 gleznas, kas uzdotas par britu mākslinieku Lusjena Freida darbiem, divi šķietami Antonio Bueno darbi un viens ir kā Morisa Utrilo audekls, kā arī vairāki marķējumi un zīmogi.

Pret vīrieti, kurš darbnīcu vadījis, ierosināta krimināllieta par mākslas darbu viltošanu.

Ja šie mākslas darbi tiktu atzīti par īstiem, to vērtība sniegtos vairākos simtos miljonu eiro.

Piemēram, 2018. gadā Modiljāni gleznotais akts ""Nu couche (sur le cote gauche)" (attēlā) Ņujorkas izsoļu namā "Sotheby's" tika pārdots par 157 miljoniem ASV dolāru.

Izmeklēšana, kas noveda pie darbnīcas atklāšanas, tika uzsākta pēc tam, kad kādā izstādē Palermo martā tika uzieti divi Modiljāni gleznu viltojumi.

Izmeklēšana krimināllietās, kas ierosinātas pret šīs izstādes kuratoru un pret Amedeo Modiljāni institūta prezidentu, kurš atbildīgas par mākslasdarba autentiskuma sertifikātu izsniegšanu, joprojām turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!