Foto: Publicitātes foto
Sagaidot joku mēnesi – aprīli, izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā karikatūrista Gata Šļūkas grāmatu "Karikatūras 2". Grāmatā apkopotas vairāk nekā 400 pēdējo gadu interesantākās un populārākās mākslinieka karikatūras, kas grāmatā sadalītas tematiskās nodaļās, vēsta izdevniecības pārstāvji.

Grāmata ir raiba un krāsaina kā visa mūsu dzīve, aptverot visdažādākās tēmas un aktualitātes. Zīmējumos parādītas gan tādas mūžīgās tēmas kā mīlestība, sports, medicīnas aprūpe un latviešu valoda, gan vienmēr aktuālas karikatūras par kūlas dedzināšanu, bedrainajiem ceļiem un politiku, stāsta izdevniecības pārstāvji.

Grāmatā var apskatīt vairāk 414 zīmējumus, kas pat pēc laika nogriežņa joprojām ir asprātības, humora, satīras un ironijas pilni. Grāmatas redaktore saskaitījusi, ka jaunajā grāmatā ir vairāki īpaši populāri tēli, proti, tajā var atrast 48 odus, 24 govis, 23 cūkas, 18 sniegavīrus, 9 kurmjus un 8 nāvītes.

Gatis Šļūka: "Humora izjūta ir viltīga lieta - kas vienam šķiet smieklīgs, citam varbūt ne. Ne vienmēr jokam jābūt tādam, ka lokies smieklos, ir taču vēl ironija, sarkasms... Karikatūras uzdevums ir ne tikai smīdināt, bet arī izcelt problēmu, parādīt to komiski vai absurdi." 

"Lai radītu augstvērtīgu, oriģinālu darbu, tajā skaitā labu karikatūru, - tam vajadzīgs talants. Gatim Šļūkam šis talants un prasme ir. Viņš ir viens no labākajiem Latvijas karikatūristiem un viņam ir daudz lielisku darbu," stāsta Linda Rasa, laikraksta "Latvijas Avīze"  galvenā redaktore.

Grāmatas "Karikatūras 2" atvēršana notiks joku dienā - 1. aprīlī plkst. 14.00 tirdzniecības parkā "Alfa". Tur arī no 1. līdz 14. aprīlim visi apmeklētāji  varēs apskatīt Gata Šļūkas karikatūru izstādi.

Gatis Šļūka dzimis 1979. gadā Raunā un viņa pirmā karikatūra publicēta žurnālā "Sakaru Vēstis"  1993. gadā. Laikraksta "Latvijas Avīze" karikatūrists kopš 1998. gada. Gatis ar panākumiem startējis vairākās starptautiskās izstādēs, kā arī saņēmis Latvijas Žurnālistu savienības balvu par 2011. gada labāko preses karikatūru. 2006. gadā iznākusi viņa pirmā karikatūru grāmata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!