Foto: Publicitātes foto

Monogrāfijas autori Iļja Dimenšteins un Ilona Jahimoviča veidojuši grāmatu kā veltījumu Igora Vasiļjeva jubilejai. Meistaram, pedagogam, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoram, vienam no XX gs. II puses spilgtākajiem Latvijas tēlniekiem šogad paliktu 75 gadi.

Grāmatā, līdzās tēlnieka dzīves stāstam, iekļauti unikāli foto materiāli no ģimenes arhīva un Vecāķu darbnīcā esošo mākslinieka darbu fotogrāfijas.

Tēlnieks Igors Vasiļjevs ir pazīstams arī ārpus Latvijas robežām, viņa darbi atrodas Maskavas Tretjakova galerijas kolekcijā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzejā. Mākslinieka darbi grezno Rīgas Doma baznīcu, Sv. Pētera un Anglikāņu baznīcas, kā arī daudzas citas sabiedriskas vietas.

 "Mākslinieks Igors Vasiļjevs ir nozīmīga un savrupa personība Latvijas divdesmitā gadsimta otras puses krāšņajā kopainā. Viņa radīto darbu skaits ir liels un vēl līdz šim patiesi neizvērtēts (...) Ir labi, ka varam satikties ar darbu reproducējumiem, kuri uzmirdzina atgādni par unikālām vērtībām, kuras mums pieder un veidojušas, ietekmējušas garīgā blīvuma vidi gadu desmitus līdz pat šodienai," stāsta Ingrīda Burāne, Latvijas Mākslas akadēmijas Informācijas centra vadītāja.

Monogrāfija izdota latviešu un krievu valodā. Tulkojuma autors Jānis Rokpelnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!