Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 15. maijā plkst. 18.00, "NicePlace Mansards" (Krišjāņa Barona ielā 21A) norisināsies Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatas atvēšanas svētki. Pasākums notiek Rīgas Fotomēneša 2015. gada programmas ietvaros.

Žurnāls "Foto Kvartāls" (FK) jau piekto gadu laiž klajā Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatu, kuras mērķis ir popularizēt Latvijas laikmetīgo fotogrāfiju. Gadagrāmata ir kļuvusi par regulāru, profesionālu un starptautisku (izdevums ir bilingvāls - latviešu un angļu valodā) platformu aktuālākajām un interesantākajām tendencēm Latvijas fotogrāfijā, stāsta žurnāla pārstāvji.

Šogad izdevumā iekļauti Mika Mitrēvica un Kristīnes Kursišas, Romana Korovina, Reiņa Lismaņa, Ilzes Vanagas un Ingas Erdmanes, kā arī Zanes Mellupes mākslas projekti. Izdevumā būs lasāmas intervijas ar autoriem, kā arī Līgas Lindenbaumas eseja par mākslas un fotogrāfijas attiecībām Latvijā.

"Šajā izdevumā pievēršamies tieši māksliniekiem, kuru darbība skatāma ārpus klasiskā Latvijas fotogrāfijas estētiskā un tematiskā kanona. Tas ir mazs solis, lai tuvinātu fotogrāfijas un mākslas nozares un mainītu priekšstatu par to, kas ir mūsdienu Latvijas fotomāksla," par gadagrāmatu saka tā redaktors Arnis Balčus.

Šī gada izdevuma mākslinieks ir Zigmunds Lapsa un tas izdots ekskluzīvā tirāžā - vien 500 eksemplāros. Sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu" izgatavoti arī īpaši auduma maisiņi, kurus rotā gadagrāmatā pārstāvēto autoru darbi. Prezentācijas pasākumā būs iespēja satikt izdevuma autorus un veidotājus, kā arī iegādāties izdevumu un maisiņu par zemāku cenu nekā vēlāk veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!