Foto: AP/Scanpix

Ārzemju žurnālists un izmeklētājs izvirzījis teoriju, ka pasaulslavenais grafiti mākslinieks Benksijs patiesībā ir triphopa grupas "Massive Attack" dalībnieks Roberts Del Naja, vēsta interneta vietne "Daily Mail".

Pētnieciskās žurnālistikas profesionālis Kregs Viljamss norādījis, ka Roberts, kurš pazīstams arī kā "3D", ir anonīmā ielu gleznojumu leģenda, jo Benksija darbi mēdz parādīties "Massive Attack" koncertu tuvumā.

2008. gadā Benksiju identificēja kā vīrieti vārdā Robins Guningems, turklāt zinātnieki, kuri analizē Benksija darbus, joprojām uzskata, ka Benksijs ir viņš.

Taču Viljamss paziņojis, ka īstais aizdomās turamais ir Del Naja. Izmeklētājs arī pieļauj iespēju, ka Benksijs ir Del Najas un "Massive Attack" vadīts cilvēku grupējums.

Foto: Roberts Del Naja. Reuters

Viljamss norāda, ka "Massive Attack" dalībnieks, kurš ir no Bristoles – pilsētas, kurā sākās leģendārā ielu mākslinieka karjera –, jaunībā arī bijis grafiti mākslinieks. Žurnālists izsekojis līdzi apvienības koncertu turnejām un konstatējis, ka īsi pēc vai pirms viņu uzstāšanās datumiem koncertu vietas reģionā fiksēti Benksija darbi. Viņš arī neizslēdz, ka tie varētu būt vairāki cilvēki, kas seko Del Najas norādēm. "Varbūt pieņēmums, ka Benksijs ir viena persona, ir maldīgs. Drīzāk tā varbūt ir grupa, kas, gadiem ejot, seko "Massive Attack" pa pasauli un apzīmē sienas, kad vien sagrib. Šīs grupas vadonis varētu būt Del Naja. Daudznozaru mākslinieks pasaulslavenas britu grupas priekšgalā slepeni rada pasaulē zināmāko ielu mākslinieku – tas taču būtu tik forši," Viljamsu citē "Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!