Foto: Publicitātes foto
Festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2016" programmā grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" otrdien, 10. maijā, plkst. 18 norisināsies izdevuma "Latvijas fotogrāfija 2016" prezentācija.

Jau sesto gadu žurnāls FK publicē izdevumu, kas popularizē laikmetīgo Latvijas fotogrāfiju. Šogad tajā iekļauti Katrīnas Ķepules, Rūtas Kalmukas, Margrietas Dreiblates, Ievas Balodes un Viktorijas Ekstas foto projekti. Izdevumā būs lasāmas intervijas ar autorēm, kā arī mākslas kritiķes Janas Kukaines eseja par sievišķo skatienu Latvijas fotogrāfijā.

"Daudzus gadu desmitus fotogrāfijas medijā Latvijā dominējuši vīrieši, turpretī mūsdienās dažādos fotogrāfijas kursos un augstskolās lielākoties mācās sievietes. Šis izdevums piedāvās piecu jaunu sieviešu fotogrāfu darbus, kas pievēršas personiskai telpai," izdevumu raksturo tā redaktors Arnis Balčus.

"Latvijas fotogrāfija 2016" izdots vien 500 eksemplāros un tā dizainu veidojusi māksliniece Darja Meļņikova. Pasākumā varēs satikt izdevuma autorus, kā arī iegādāties to par zemāku cenu nekā veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!