Foto: LETA

Ar pop-, op-, folk- un rok ārtā veidotās izstādes ”Maskas” atklāšanu pirmdien, 8. oktobrī, 17:00 Mēbeļu un interjera centrā ”Spice Home” , atklāts arī šī gada mūzikas un mākslas festivāls ”Bildes”, portālu ”Delfi” informē ”Bilžu birojs”.

Izstādē eksponēti ”Bilžu” vasaras nometnē tapušie mākslas darbi. Nometne notika jūlijā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā ”Ratnieki”. Šogad nometnes dalībnieki izgatavoja dažādas maskas.

”Kas ir maska? Varbūt tā ir slēptā cilvēka patiesā seja, cita īstenība, kods, kurš mums jāatšifrē, kas atklājas tikai radošā procesa rezultātā, jo radošais gars, radošais ES - tas ir pāri mūsu ikdienas rutīnas maskai,” tā par izstādi ”Maskas” stāsta rotu māksliniece, ilggadēja ”Bilžu” izstāžu dalībniece Marta Krasta.

Izstādē ar savām maskām piedalās: mūziķi – Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula – Ziemele, Āris Ziemelis, Liene Drubiņa, Igeta Gaiķe, Roberts Gobziņš, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Kārlis Kazāks, Uldis Kākulis, Ģirts Lūsis, Arnis Miltiņš, Aldans Milzarājs, Guntars Mucenieks, Inta Pauļuka, Daiga Petkeviča, Bruno Priekulis, Dina Skreitule, Jānis Vanadziņš.

Mākslinieki – Diāna Druķe, Ināra Garklāva, Madara Gobziņa, Marta Krasta, Sigits Krievaitis, Inguna Krolle-Irbe, Inese Mailīte, Christopher Metcalfe, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Linda Stepēna, Jānis Straupe, Valdis Štrāls, Laima Vanadziņa.

Tāpat izstādē piedalās arī fotogrāfs Valts Kleins; aktieris Varis Vētra; arhitekts Patriks Bartaševics, kā arī mūziķu un mākslinieku bērni – Līva un Matīss Kalniņi, Henrijs Eduards Mucenieks, Haidija Roze Ošeniece, Ingrīda Priekule, Dārta Pauļuka, Gustavs Ziemelis; popgrupa ”Tev un man” un Igeta Gaiķe un Inta Vītoliņa.

Nometnē tapušo masku izstāde būs aplūkojama mēbeļu un interjera centrā ”Spice Home” no 8. līdz 29.oktobrim un Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim.

Jau ziņots, ka festivāla ietvaros norisināsies astoņi koncerti – Lielajā Ģildē no 14. līdz 16. oktobrim būs klausāms ”Lielais folkkoncerts”, ”Jauno dziesminieku autorvakars” un ”Blūza koncerts”, savukārt Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs tradicionālais ”Jauno grupu un ”Bilžu” veterānu kopprojektu koncerts”, ””Bildēs” sevi jau pieteikušo grupu koncerts”, ”Koncerts bēniem”, kā arī ””Bilžu” veterānu koncerts”.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Lielajā Ģildē, Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, ”Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!