Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 7. augustā procesuālajā izstādē “Savvaļā” gaidāma trīs notikumu programma - Solvitas Kreses vadīta saruna, Kirila Ēča un viņa līdzgaitnieku veidota performance, kā arī diskotēka.

Plkst. 17:00 sāksies "Savvaļas saruna", kurā mākslas kuratore Solvita Krese kopā ar laikabiedriem, tostarp "Savvaļas" izstādes dalībniekiem – Edgaru Vērpi, Sandru Krastiņu un citiem "dzīvajiem klasiķiem" runās par mākslinieku "nezināmajām biogrāfijām". Sarunu biedri atskatīsies uz visu piedzīvoto un sadarīto astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados – arī ārpus mākslas norisēm. Pati Solvita, piemēram, tolaik pelnīja naudu, gravējot uzrakstus kapakmeņos. Saruna notiks brīvā formātā un tai pievienoties aicināts ikviens.

Plkst. 20:00 notiks performance – dzīvā skaņas instalācija četrām balsīm "Kādas ainavas inventarizācija". Darbs radies četriem jauniem māksliniekiem pieredzot, novērojot un aprakstot "Savvaļas" dabu, tajā norisošos procesus, šo procesu ciklus un savstarpējās saites. Līdzīgi Žorža Pereka tekstrades praksei darbā "Mēģinājums nogurdināt kādu vietu Parīzē", šis darbs ir vērotāja centiens izveidot telpisku ainavas karti, paredzot gan savu prombūtni, gan klātesamību un līdzdalību tajā.

Darba ideja: Kirils Ēcis, izpildījums: Artūrs Čukurs, Henrijs Laķis, Gerds Lapoška, Kirils Ēcis, Ernests Vilsons.

Vakara gaitā performancei sekos deju daļa, kurā diskotēku spēlēs Henrijs Laķis un Ernests Vilsons.

"Savvaļas" izstādi jebkurā diennakts laikā bez maksas apmeklēt var ikviens, bet, dodoties uz sestdien plānotajiem pasākumiem, apmeklētājiem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Šī ir "Savvaļas" otrā sezona, kurā vairāk nekā 30 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas mākslinieki izstādījuši savus darbus pļavās, mežos, purvos un ezeros. Šogad izstādi sadarbībā ar "Satori" un biedrību "Ascendum" papildina "Savvaļas darbnīcu" notikumu virkne, kas norisinās visas vasaras garumā – to atbalsta VKKF mērķprogramma "Kultūrelpa".

"Savvaļā" var nokļūt gan ar auto (Google Maps), gan ar autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti". Aicinām apmeklētājus izvēlēties brīvdabai piemērotu apģērbu, tostarp gumijas zābakus, kā arī paņemt līdzi pretodu līdzekļus. Izstādē iespējams palikt pa nakti teltī, peldēties, doties pirtī, izmantot bibliotēku un baudīt dabu. "Savvaļas" organizatoriskie un informatīvie partneri – interneta žurnāls "Satori" un biedrība "Ascendum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!