Vēl līdz 27. jūlijam pēdējās dienas skatāma vērienīgā Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas izstāde “Rīgas paš/portreti” Tabakas fabrikā. Šajā nedēļas nogalē, 26. un 27. jūlijā, izstādes ietvaros notiks portretu darbnīca Mīlestības stāsti kopā ar fotogrāfi Aiju Bley, kurā ikviens izstādes apmeklētājs tiek aicināts nofotografēties kopā ar kādu sev tuvu cilvēku, informē rīkotāji.

Izstāde “Rīgas paš/portreti” piedāvā mūsdienu rīdzinieku portretu caur pašu un mākslinieku acīm. Izstādē apskatāma arī Aijas Bley sērija no projekta “Portretu darbnīca”, ko fotogrāfe uzsāka pagājušā gada nogalē. Tajā viņa apvieno atsauces uz laikmetīgo portretu fotogrāfiju, kā arī 20. gadsimta salonfotogrāfijas tradīcijām.

Savā radošajā darbnīcā fotogrāfe aicina cilvēkus ierasties ar kādu sev mīļu un tuvu cilvēku - tas var būt gan dzīves draugs, gan vecmāmiņa, brālis, māsa, skolotāja vai mamma. Darbnīcas mērķis ir ar fotogrāfijas palīdzību pievērsties mīlestības tēmai, uzdodot jautājumus par cilvēku attiecību dabu un to izpausmēm.

Aija Bley ir fotogrāfe un filmu režisore, kas ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, kā arī piedalījusies vairākās starptautiski atzītās fotogrāfijas meistarklasēs. Aija ir piedalījusies vairāk kā desmit grupu izstādēs, bet 2012. gadā notika viņas personālizstāde Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Aijas fotogrāfijas ir publicētas vietējos un starptautiskos medijos, vairākās grāmatās, kā arī 2013. gadā viņas projekts "Vēlāk" iekļuva Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatā.

Darbnīca notiks 26. un 27. jūlijā laikā no plkst. 16 līdz 20, un ir atvērta visiem interesentiem bez maksas. Paralēli darbnīcai iespējams apskatīt arī izstādi.

Projekts “Rīgas paš/portreti” apvieno laikmetīgo mākslu ar iedzīvotāju līdzdalību, unikālā veidā izceļot mūsdienu Rīgas raksturu. Izstādes autori ir paši rīdzinieki – simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kas izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem, kā arī pazīstami latviešu un ārzemju fotogrāfi, kas radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus ar rīdziniekiem.

Izstāde “Rīgas paš/portreti” aplūkojama Tabakas fabrikā, Mierā ielā 58, no 4. – 27. jūlijam. Izstāde atvērta katru dienu (izņemot pirmdienas) no 12 – 20. Ieeja bez maksas.

“Rīgas paš/portreti” organizē biedrība ISSP, un tā ir daļa no starptautiskā iedzīvotāju līdzdalības un kopienu mākslas projekta “Laikmetīgi pašportreti” (www.contemporaryselfportraits.com).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!