Šā gada maija beigās un jūnija sākumā "Delfi" norisinās prestižā vizuālās mākslas apbalvojuma "Purvīšā balva 2021" publikas balsojums, ļaujot skatītājiem pašiem noteikt savu simpātiju no žūrijas izvirzītajiem astoņiem finālistiem.

Balsojums ilgs no 28. maija līdz 9. jūnijam pulksten 23.59. No vienas IP adreses par ikvienu no pretendentiem 24 stundu laikā var nobalsot vienu reizi. "Delfi" atgādina, ka vienā reizē var balsot arī par diviem un vairāk kandidātiem, bet atkārtoti par vienu un to pašu – reizi 24 stundās.

Nobalsot par "Purvīša balvas 2021" skatītāju simpātiju!


Balsojums nav pieejams, lietojot reklāmbloķētāju.

Balsojuma uzvarētājs tiks paziņots sestajā "Purvīša balvas" ceremonijā 11. jūnijā.

"Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Jau ziņots, ka "Purvīša balvas 2021" finālistu darbu izstāde būs aplūkojama Latvijas Nacionālā mākslas muzeja lielajā izstāžu zālē no 4. jūnija.

"Purvīša balvas" nominantu izstāde ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas laikmetīgajā mākslā. Tā tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu. Balvas apjoms ir 28 500 eiro (ieskaitot nodokļus). "Purvīša balva" ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!