Foto: Roberts Koļcovs. "Nāras"
Otrdien, 8. novembrī, Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta mākslinieka Roberta Koļcova jubilejas personālizstāde "Nāru portreti", kurā varēs aplūkot skulptūras, grafikas darbus, lielformāta gleznojumus un porcelāna apdruku.

Grafiku izstādē pārstāv dekoratīvi darbi bez figurāliem tēliem, kas nav raksturīgi Koļcova mākslai. Cikla darbos ir simbolisks augu attēlu ritms, kas sasaucas ar mākslinieka neoficiālo pseidonīmu – Botāniķis. Izstādē iekļautas arī uz audekla veidotas neliela izmēra kompozīcijas, kā arī trauku apdrukas zīmējumi un trauki, kas tapuši sadarbībā ar uzņēmumu "Arcolat". Izstādē aplūkojams arī skulptūru cikls "Nāru portreti".

"Pirms apmēram četrdesmit gadiem Vidzemes mazupītes Aģes krastos man bija sajūta, ka esmu tapis uzrunāts. Tā nu kopš šī apzinātā brīža līdz pat šodienai norisinās pastāvīgs, dzīvs dialogs, kura rezultātā es iepazīstu brīnumus, tādēļ ceru, ka tas turpināsies bezgalīgi. Šogad materiālus apveidus ir guvuši tēli, kas komunicē ar mani kā dabas pārstāvji. Tās izrādījušās Nāras," par izstādi stāsta tās autors.


Rrīkojot izstādi, mākslinieks svin savu piecdesmit gadu jubileju.

Mākslinieks Roberts Koļcovs dzimis Rīgā, 1966. gada 24. novembrī. Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Regulāri piedalās izstādēs. Daudzu sabiedrisku telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors gan Latvija, gan ārzemēs. Veidojis ilustrācijas vairākām grāmatām un preses izdevumiem. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Eiropā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Australijā un citur.

Roberta Koļcova izstāde "Nāru portreti" Kalnciema kvartāla galerijā (Kalnciema ielā 35) apskatāma līdz 28. novembrim katru darba dienu un sestdienu no plkst. 10.00 līdz 22.00. 

Ieeja izstādē – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!