Foto: Publicitātes attēli
No 9. aprīļa līdz 30. aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā skatāma mākslinieces Lindas Gabarajevas personālizstāde "Dabas dievi. Pilsētas dievi". Izstādes atklāšana notiks 9. aprīlī plkst. 12.00. Izstādes noslēguma dienā, 30. aprīlī, māksliniece vadīs radošo darbnīcu, kas būs veltīta sarunai par to, kas ir daba un kas ir pilsēta.

“Ir divi pretēji spēki, nesamierināmi, bet viens otru papildinoši. Pa vidu ir aiza, kurā virmo sirdabaina migliņa, tajā labāk neskatīties, jo var uznākt reibonis. Katrā aizas malā klints galā slejas mākoņos tīta pils. Vienu apēno mežonīgi dārzi, otra ap sevi izklājusi nebeidzamu betona plakni. Viena darināta no tēstiem baļķiem, otra – no dzelzsbetona. Reizumis kādā vientulīga torņa lodziņā pavīd skatiens, kurš ilgojas sastapt savu atspulgu," par izstādi stāsta Linda Gabarajeva.

"Izstāde ir tā sastapšana. Tā nenovēršami nolemta neveiksmei, dialogs nav iespējams, vieta sarunām ir kaut kur sidraba dūmakā, bet no tās jāvairās, jo tajā ir sakāve. Tāpēc paskatīsimies, kā viņi uzvedas, stāvot viens otram blakus. Varbūt pavadot ilgāku laiku kopā, viņi tuvosies aizai, kura draud aprīt visu, kas viņiem svēts,” piebilst māksliniece.

30. aprīlī plkst. 12.00-14.00 darbnīcā kopā un individuāli meklēsim vietu, kurā satiekas daba un pilsēta. Darbnīca notiks bez maksas.

Linda Gabarajeva (1992) studē grafiku Latvijas Mākslas akadēmijā un nodarbojas ar ilustrāciju. Šī ir viņas pirmā personālizstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!