Foto: Publicitātes foto
"Kamergalerijā", Mākslinieku namā no 14. līdz 28. janvārim būs aplūkojama somu mākslinieku Terhi Ekebomas un Anti Kurvinena izstāde "Somijas pūču mežs", portālu "Delfi" informē biedrības "Grafikas kamera" valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Ekeboma un Kurvinens ir no komiksu mākslinieku apvienības "Kuti Kuti". Tā izveidota Somijā un aktīvi darbojas kopš 2005. gada, lai popularizētu komiksus kā patstāvīgu mākslas formu. "Kuti Kuti" mākslinieku izstādes arī iepriekš notikušas Latvijā, tajā skaitā starptautiskā grafikas festivāla "Printmaking IN" ietvaros Rīgā, kur 2018. gada vasarā tika eksponēti Anti Kurvinena darbi. Savukārt mākslinieces Terhi Ekebomas darbu cikls Rīgā tiks eksponēts pirmo reizi.

Komikss kā demokrātiska un vitāla mākslas forma apliecina izteiksmes brīvību, humoru un kopj grafisko valodu, uzskata izstādes veidotāji.

Izstādes nosaukums atvasināts no mākslinieces Terhi Ekebomas sietspiedes darbu cikla "Pūču mežs". Tas veidots pēc cilpas jeb tapešu principa – darbu malas savienojot horizontālās vai vertikālās līnijās, nepārtrūkst tā grafiskais raksts līdz ar to var veidot teju bezgalīgu atkārtojumu un turpinājumu. Mākslinieka Anti Kurvinena darbu zīmējums veidots kā ornamentāls raksts, kas ietver arī slēptu vēstījumu. Daži grafiski risinātie portreti nodrukāti uz auduma.

Divu nedēļu garā izstāde noslēgsies ar muzikālu pasākumu, kurā uzstāsies "Labais Dāma". Noslēguma pasākums notiks 28. janvārī pulksten 19.00. "Labais Dāma" ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas projekts no Rīgas un pasaules, kas savā mūzikā "cenšas paturēt pēc iespējas vairāk jēlās visuma informācijas".

Izstāde atvērta katru dienu no pulksten 12.00 līdz 18.00. "Kamergalerija" ir izstāžu platforma, kurā galvenā loma pieder grafikai. Tā atrodas 11. novembra krastmalā 35, Mākslinieku nama 5. stāvā, 81. telpā. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!