Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 20. novembrī, plkst. 18 "Pop-up mākslas galerijā" durvis vērs mākslinieces Katrīnas Gailes personālizstāde "Nemainīgā ilgošanās", informē galerijas pārstāvji.

Tajā būs apskatāmas šogad tapušās gleznas, kuru noskaņu māksliniece raksturo kā "ilgas – kas ir pastāvīgas, tās varbūt dažreiz nav konkrētas un vārdos izstāstāmas, bet tās rosina domāt, dzīvot un gleznot. Gleznās fiksēti dažādu noskaņu stāsti, cilvēciski sirreāli un svarīgi."

"Es gleznoju to, kas mani aizkustina un it kā aicina ienākt dziļumā, tas parasti ir saistīts ar cilvēkiem, viņu dzīvi un iekšējo pasauli, dažreiz glezna ir daudzslāņainā stāstā, kuru, pati gleznojot, ne vienmēr spēju līdz galam iepazīt," skaidro Gaile.

Gaile dzimusi 1982. gadā un 2010. gadā ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, studējot figurālās glezniecības meistardarbnīcā pie prof. Kristapa Zariņa, prof. Jura Jurjāna un prof. Normunda Brasliņa. Izstādēs māksliniece piedalās kopš 2005. gada, un pēdējā Gailes personālizstāde "Something Borrowed. Something Blue" bija skatāma Rīgā 2013. gadā.

Personālizstāde "Nemainīgā ilgošanās" apskatāma līdz 10. decembrim "Pop-up mākslas galerijā" tirdzniecības centra "Galleria Riga" 6. stāvā katru dienu no plkst. 12 līdz 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!