Foto: Publicitātes attēli
Ķīnas konglomerāts "Dalian Wanda Group", kuru dibinājis valsts bagātākais vīrs Vangs Džianlins, par 28,2 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 15 miljoniem latu) iegādājies Pablo Pikaso darbu, ziņo CNBC.

Miljardiera un īpašumu magnāta kompānija par 1950. gadā tapušo darbu "Klods un Paloma" ("Claude et Paloma"), kurā attēloti slavenā mākslinieka bērni, esot samaksājis divas reizes vairāk nekā izsoļu nams "Christie's" sākotnēji cerējis. Speciālisti iepriekš gleznu bija novērtējuši deviņu līdz divpadsmit miljonu ASV dolāru vērtībā, taču par tā iegūšanu savā īpašumā cīnījās kopumā 11 kolekcionāri.

"Uzskatu, ka darbs ir tā vērts, un esmu apmierināts ar šī darījuma iznākumu. "Wanda Group" vēlas iegūt pasaules vislieliskākos mākslas darbus. Neatkarīgi no tā, vai tie būtu tradicionālie ķīniešu darbi vai Rietumu vecmeistaru darinājumi, ja vien tie pauž oriģinalitāti un individuālismu, mēs apsvērsim to pievienošanu savai kolekcijai," pēc Pikaso darba iegādes norādījis "Dalian Wanda Group" mākslas kolekcijas kurators Go Kvingsiangs.

Nupat iegādātais šedevrs pagaidām ir kolekcijas vērtīgākā Rietumu mākslinieku glezna, taču tās kurators norāda, ka tāpat tiekot apsvērta Vinsenta van Goga un Kloda Monē, kā arī citu vecmeistaru darbu iegāde.

Tiek lēsts, ka 59 gadus vecā "Dalian Wanda Group" dibinātāja Vanga īpašumi varētu būt vismaz 22 miljardus ASV dolāru (aptuveni 11,5 miljardus latu) vērti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!