Koalīcijas partijas ir atradušas līdzekļus 330 tūkstošu latu apjomā, lai pildītu valdības lēmumu par dotāciju Latvijas Nacionālajai operai (LNO).
Priekšlikumus, kur rast līdzekļus, trešdien atbalstīja arī Saeimas Budžeta un finansu komisija, ceturtdien BNS informēja komisijas priekšsēdētāja Aija Poča.

Katrai partijai bija jāatrod līdzekļi 110 tūkstošu latu apjomā. Tautas partija nolēma šos līdzekļus iegūt, palielinot valsts a/s "Latvijas valsts meži" nenodokļu ieņēmumus.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK 110 tūkstošus atradusi, pārskatot savus priekšlikumus no finansu līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem, bet "Latvijas Ceļš" - no Satiksmes ministrijas centrālā aparāta izdevumiem.

Jau ziņots, ka valdība 23.novembrī piešķīra operas darbības nodrošināšanai nākamajā gadā 330 tūkstošus latu prasīto 400 tūkstošu latu vietā.

Pirms tam situācija ap operas darbību bija draudīga, jo kultūras ministre Karina Pētersone informēja - ja netiks atrasti nepieciešamie 400 tūkstoši lati, viņa nākamajā dienā pēc budžeta pieņemšanas parakstīs rīkojumu par LNO slēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!