Foto: Publicitātes attēli

Latviešu mākslinieks Krišs Salmanis iekļuvis prestižās mākslas balvas "Henkel Art.Award." finālā, portālu "Delfi" informē mākslinieka pārstāvji.

Starptautiskā žūrija finālam izvēlējusies piecus māksliniekus, kuri tiks aicināti uz Gala ceremoniju Vīnē 2011.gada novembrī. Konkurss tiek organizēts sadarbībā ar aģentūru "KulturKontakt Austria" un laikmetīgās mākslas muzeju MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig) Vīnē.

Gala ceremonijas laikā tiks nosaukts "Henkel Art.Award." 2011. gada uzvarētājs. Konkursā piedalīties tika aicināti jaunie mākslinieki (līdz 40 gadu vecumam) no 23 valstīm, tostarp, Latvijas. Papildus 7000 eiro naudas balvai un izstādei mākslinieka dzimtenē, "Henkel" uzvarētājam piedāvā arī savu darbu personālizstādi MUMOK, kā arī izstādes kataloga publicēšanu.

Konkursa Baltijas žūrijas loceklis, pazīstams igauņu mākslinieks Navitrolla, par Kriša Salmaņa izvirzīšanu balvai Baltijas atlases kārtā ir teicis: "Krišs Salmanis bija visu žūrijas locekļu izvēle, jo viņš ir ļoti profesionāls mākslinieks. Lūkojoties uz viņa darbiem, rodas skaista, pārliecinoša sajūta, ka tā ir īstā izvēle."

Krišs Salmanis dzimis 1977. gadā. Dzīvo un strādā Rīgā. Viņam ir bijušas astoņas personālizstādes Vācijā un Latvijā. Piedalījies 60 grupu izstādēs Baltijā, Somijā, Norvēģijā, Krievijā, Polijā, Čehijas Republikā, Nīderlandē, Vācijā, Anglijā, Francijā, Itālijā, Šveicē, Slovēnijā, Horvātijā, Grieķijā, Taizemē un Austrālijā. Viņa darbi atrodas Igaunijas mākslas muzeja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latviešu laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijās un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu video mākslas arhīva Transitland mākslas darbu krātuvē. Krišs Salmanis bija nominēts šī gada "Purvīša balvai" par personālizstādi "Pazudušie" Rīgas mākslas telpā (25.04.–24.05.2009.).

"Henkel Art.Award" balva tiek piešķirta radoši izcilākajam un novatoriskākajam mūsdienu mākslas darbam glezniecības, zīmēšanas, fotomākslas, video vai instalācijas formā. Uzvarētājs tiek izvēlēts vairāku kārtu atlases procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!