Foto: LETA
Kuldīgas Mākslas namā no 16. janvāra būs skatāma laikmetīgās mākslas izstāde "Pilot LMA x Art Vilnius'21". Pērnā gada rudenī Austrumeiropas lielākajā mākslas notikumā – starptautiskajā mākslas gadatirgū "Art Fair ArtVilnius" Lietuvā – šī ekspozīcija saņēma skatītāju simpātiju balvu.

Izstādi veido Latvijas Mākslas akadēmiju pārstāvoši mākslinieki – studente Dzelde Mierkalne, nesenie akadēmijas absolventi Amanda Krūmiņa, Miķelis Mūrnieks un Rūdolfs Štamers, kā arī pasniedzējs Kristians Brekte.

Izstādi veidojusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) galerijas "Pilot" komanda, un Kuldīgā tā skatāma, pateicoties Kuldīgas Mākslinieku rezidences un LMA sadarbībai.

"Šo spēcīgo mākslinieku darbu izlase – dažādās tehnikās veidotas instalācijas, objekti un skulptūras – ir labs un koncentrēts ieskats šobrīd aktuālajās tendencēs LMA un Latvijas laikmetīgās mākslas daudzveidībā," stāsta "Pilot" galerijas vadītāja Sabīne Vernere.

Ekspozīcijas darbi ir gan provokatīvi un asprātīgi, ļaujot no jauna diskutēt par to, kas ir un kas nav māksla, gan idejiski daudznozīmīgi, gan sirsnīgi, gan vizuāli un estētiski aizraujoši.

Izstāde Kuldīgas mākslas namā ikvienu interesentu gaidīs no 16. janvāra līdz 20. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!