No 15. – 21. martam Kuldīgā sāksies jauns mākslas projekts – ISSP Starptautiskā meistarklase, kuras dalībnieki ir 24 fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm. Meistarklases ietvaros norisināsies daudzveidīga vakara lekciju un prezentāciju programma, kuru apmeklēt ir aicināts ikviens fotogrāfijas, mākslas un žurnalistikas interesents.

Nedēļas garumā meistarklases dalībnieki sāks darbu pie saviem ilgtermiņa autorprojektiem un veidos fotogrāfiju sērijas un instalācijas par Kuldīgu, kas būs apskatāmas nedēļas noslēgumā. Sestdien, 21. martā ISSP aicina uz meistarklases rezultātu prezentāciju un izstādes atklāšanu Kuldīgas Mākslas namā.

ISSP Meistarklasē piedalīsies 24 fotogrāfi no 12 pasaules valstīm, gada laikā tiekoties trīs reizes, un šajā laikā izstrādājot personiskus dokumentālus projektus. 

Viens no meistarklases vadītājiem ir Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija) - pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla "SeeSaw Magazine" dibinātājs. Starp pasniedzējiem ir arī viens no pasaulē atpazīstamākajiem fotožurnalistiem, daudzkārtējs World Press Photo un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, Krievija) un ietekmīgā fotožurnālistikas izdevuma "Russian Reporter Magazine" redaktors Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, Krievija).

Lekcijas un prezentācijas notiks angļu valodā, ieeja - bez maksas. Vakara prezentācijas norisināsies Kuldīgas Mākslas skolā, Pētera ielā 5

Svētdien, 15. martā

20:00 - 22:00 ISSP, Ārons Šūmans (Aaron Schuman, UK)

Pazīstamais fotogrāfs, kurators un žurnālists stāstīs par saviem darbiem, kas bieži skar tādas tēmas kā atmiņa, nostaļģija un personiskā ģimenes vēsture.

Pirmdien, 16. martā

20:00 - 22:00 Jurijs Kozirevs, Andrejs Poļikanovs (Yuri Kozyrev, Andrei Polikanov, RU)

Pasaulslavenais fotožurnālists Jurijs Kozirevs stāstīs par savu pieredzi, gadiem fotografējot pasaules "karstajos punktos", bet fotoredaktors Andrejs Poļikanovs dalīsies ar sava darba specifiku un interesantākajiem notikumiem.

Otrdien, 17. martā un trešdien, 18. martā

20:00 - 22:00 Dalībnieku portfolio prezentācijas

ISSP meistarklases dalībnieki - 24 fotogrāfi no 12 valstīm - rādīs savus interesantākos projektus dokumentālajā un mākslas fotogrāfijā.

Rezultātu prezentācija un izstādes atklāšana notiks sestdien, 21. martā, 18.00, Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā.

Meistarklasi organizē Biedrība ISSP, kas jau teju desmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!