Foto: Publicitātes foto
8.augustā Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā atklās mākslinieces Magones Šakovskas darbu izstādi "Velsoipēds ar boa", portālu 'Delfi" informē LMC.

Magones Šarkovskas glezniecība ir zināma ar viegli atpazīstamās, priekšmetiskās pasaules izkadrējumiem uzliktiem uz audekla. Šīs pirmajā brīdī šķietami viegli atkodējamās pasaules fragmentus māksliniece spēj pārvērst ritmiskā krāsu un tīru līniju kārtojumā, realitātes absolūtajā abstrakcijā.

Magone Šarkovska (1985) ir studējusi modes dizainu Rēzeknes Mākslas vidusskolā un scenogrāfiju Latvijas Mākslas akadēmijā. 2013. gadā ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā Glezniecības apakšnozarē. Līdz šim plašākai publikai Magone sevi ir prezentējusi, veidojot personālizstādes gan Latvijā, gan Islandē un piedaloties mākslinieku grupu izstādēs kā, piemēram, "Vilhelm!" Galerijā 21 un "Pilsētas bērni" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls.
2010. gadā ieguvusi stipendiju un rezidējusi Skaftfell Mākslinieku rezidencē, bet 2012. gadā ieguvusi otro vietu gleznotāju konkursā Young Painter Prize Viļņā. Mākslinieces gleznas atrodas J. Bosch kolekcijā Vācijā.

Mākslinieces izstāde Laikmetīgās mākslas centrā būs apskatāma līdz 20. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!