Foto: Publicitātes attēls

"Totaldobže" mākslas centrs sadarbībā ar mākslas rezidenci/projektu telpu "MoKS" Mostē (Mooste), Igaunijā rīko starpdisciplināru laikmetīgās mākslas izstādi "Omega 3", kas 2. jūlijā tiks atklāta Mostes sēklsu šķirošanas fabrikā un tās apkārtnē. Izstādē piedalīsies arī varāki latviešu mākslinieki, portālu "Delfi" informē "Totaldobeže" pārstāvis Kaspars Lielgalvis.

Izstādē ir pārstāvētas skaņas, vizuālā un valodas mākslas. Kopumā 26 izstādes dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Nīderlandes, Anglijas, ASV un Kanādas tika uzaicināti izstādīt savus darbus, kas dažādos veidos komunicētu ar izstādes koncepcijas mugurkaulam izvēlēto Mostes sēklu šķirošanas fabriku.

Izstāde notiks līdz 7. augustam, bet apskatāma tā būs tikai piektdienās, sestdienās un svētdienās, vai iepriekš piesakoties rezidencē "MoKS".

No Latvijas izstādē piedalās Aija Bley (LV), Inga Erdmane (LV), Voldemārs Johansons (LV), Daiga Krūze (LV), Anda Lāce (LV), Kaspars Lielgalvis (LV), Reinis Naļivaiko (LV), Laura Prikule (LV), Ilze Vanaga (LV), Eva Vēvere (LV), Krišjānis Zeļģis (LV).

Atklāšanas pasākums un performances notiks 2. julijā no plkst. 17.00 līdz 20.00.

Performancēs uzstāsies: Tūlika Barosika (Tuulikki Bartosik), Vanesa Masera (Vanessa Massera), Džons Grziničs (John Grzinich), Laura Prikule, Eds Šoutens (Edd Schouten), Krišjānis Zeļģis. Īpašais viesis – "Gas of Latvia".

"Totaldobže" (LV) un "MoKS" (EE) ir mūsdienu mākslas platformas ar atšķirīgām attīstības pieredzēm, taču ar vairākām būtiskām līdzībām – abas ir mākslinieku izveidotas, abas nodrošina sadarbības iespējas dažādu mākslas disciplīnu, nozaru un kultūru pārstāvjiem, kā rezultātā eksperimentos bieži tiek radīti arī inovatīva rakstura mākslas darbi. "MoKS" pamatdarbība ir saistīta ar starptautisku mākslas rezidenci Mostē (Igaunijā), kamēr "Totaldobže" nodarbojas ar dažāda veida mūsdienu kultūras notikumu organizēšanu Rīgā un citur. Abu platformu veidotāju fokusā ir vide, cilvēks tajā un to mijiedarbība ar mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!