Foto: PantherMedia/Scanpix
Piektdien, 16. janvārī, plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejā gaidāma tikšanās ar japāņu fotogrāfu Hirohisu Koiki un Luku Berti no Itālijas, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Liāna Beņķe.

Koikes izstāde "Desiderium" un Berti izstāde "Cilvēks un daba Latvijā", kuras Fotogrāfijas muzejā būs skatāmas no 15.janvāra, piedāvās divu ārzemju fotogrāfu skatījumu uz Latvijas kultūru un vidi. Tikšanās laikā fotogrāfi sniegs ieskatu šo un citu darbu tapšanā, iesaistoties diskusijā ar skatītājiem.

Koikes sērijā "Desiderium" atklājas fotogrāfa nepiepildītā mīlestība pret kādu latviešu meiteni - "Desiderium" latīniski nozīmē "alkas". Koike studējis Musašino Mākslas universitātē Tokijā. Viņš strādājis par fotogrāfijas pasniedzēju Mākslas koledžā Japānā un darbojies kā mākslinieks-pētnieks Nantes Metropoles tēlotājmākslas skolā Francijā.

Kopš 2005.gada Koike rīko solo izstādes un piedalās grupu izstādēs. Līdz šim viņš savus darbus ir izstādījis Japānā, Francijā, Lietuvā un Igaunijā.

"Modernās sabiedrības dzīves veida un vajadzību radikālo izmaiņu dēļ lauku kopienas piedzīvo nopietnu krīzi: novecojošu populāciju, bezdarbu, jaunu cilvēku emigrāciju, kopienas identitātes zaudēšanu," uzskata Berti.

Viņa attēlos redzamas ainavas, senie ciemati ar tipiskajām koka mājām, baznīcas un lauku sētas. "Gadsimtiem ilgi tās ir raksturojušas fiziskos aspektus un sociālo dzīvi laukos, simbolizējot harmoniju starp cilvēku un dabu. Tā ir cieša saikne, kurā divas daļas viena otru savstarpēji ietekmē," uzsvēris Berti.

Luku Berti dzimis Florencē, Itālijā, bet pašlaik strādā Kopenhāgenā, Dānijā. Savos projektos viņš sadarbojies ar muzejiem Dānijā, Ungārijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Igaunijā, kā arī Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju Rīgā.

Latvijas Fotogrāfijas muzejs atrodas Mārstaļu ielā 8. Lekcijas notiks angļu valodā. Ieeja tajās būs brīva. Abu fotogrāfu izstādes būs skatāmas Fotogrāfijas muzejā no rītdienas, 15.janvāra, līdz 15.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!