Foto: Publicitātes foto
Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) kopā ar māksliniekiem Gundegu Eveloni, Katrīnu Neiburgu, Rihardu Funtu, Ievu Balodi, Evitu Melbārdi, Ievu Soprāni, Modri Svilānu, Viktoriju Ekstu, Andreju Strokinu, Andu Lāci, Izoldi Cēsnieci un mākslas vēstnešiem programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros kopš 2019. gada februāra ir uzsācis daudzveidīgu radošo meistardarbnīcu ciklu, ko piedāvā piedzīvot bērniem un jauniešiem (10–16 gadi) skolās visā Latvijā.

Kā portālu "Delfi" informēja LLMC pārstāvji, meistardarbnīcas ir piemērotas arī dažādām nometnēm, bērnu un jauniešu centru programmām, profesionālas ievirzes skolām un interešu izglītības iestādēm visā Latvijā.

Meistarklases ietvaros katrs mākslinieks sniedz ieskatu savā radošajā darbībā un mākslas vēstnesis ar dažādu piemēru palīdzību paskaidro, kas ir laikmetīgā māksla. Dalībnieki tiek iepazīstināti ar katra mākslinieka darba specifiku, tehniku un darba metodi, un pēc stāstījuma mākslinieks kopā ar mākslas vēstnesi vada radošo darbnīcu, kurā skolēniem pašiem ir iespēja izmēģināt mākslas darba veidošanas principus, radot jaunu mākslas darbu. Vienas radošās darbnīcas ilgums ir divas stundas. Katra meistarklase pieejama kā atsevišķa norise, bet vienlaikus uz vienu skolu iespējams aicināt arī vairākas meistarklases.

Pieteikšanās meistardarbnīcām, sazinoties ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izglītības programmu kuratori Māru Žeikari, rakstot uz mara@lcca.lv vai zvanot +371 29586893.

Detalizētāka informācija par meistardarbnīcām: www.lcca.lv, kā arī "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!