Foto: Publicitātes foto
Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) Ofisa galerijā no 4. marta līdz 6. aprīlim būs skatāma mākslinieka Ērika Boža izstāde "Dažas nenotikušas izstādes", informē LLMC pārstāve Alise Ziemule.

Ekspozīciju veido vairāki telpiski maketi, kuros Ofisa galerijas telpa atveidota mērogā viens pret desmit. Katrā no telpas maketiem redzams izstādes makets, ideja par potenciālu izstādi, kura tā arī nekad savu realizāciju nepiedzīvos.

Božis skaidroja, ka uzmanības centrā tiek likts citkārt apslēptais mākslinieka radošā darba process - izvēļu ceļš līdz gatavai izstādei. Jebkura radošā procesa viena no sastāvdaļām ir ļaušanās fantāzijai, sākumā ignorējot jebkurus materiālus vai morālus ierobežojumus. Mākslinieka pieredze liek atzīt, ka arī nerealizētās idejas dzīvo savu dzīvi, ik pa laikam cenšoties izlauzties no aizmirstības, tāpēc "Dažas nenotikušas izstādes" ir kā neliela grēksūdze par to, kas notiek mākslinieka galvā.

"Viens no būtiskiem apstākļiem, domājot par izstādi LLMC Ofisa galerijā, ir pašas telpas sarežģītā konfigurācija un nelielais izmērs, tāpēc katra no nenotikušajām izstādēm tiks veltīta "spēlēm" ar konkrēto izstāžu telpu, apsverot ideju, ka telpa izstāda pati sevi," atklāja mākslinieks.

Božis ir beidzis Liepājas Lietišķās mākslas koledžas Restaurācijas nodaļu, vēlāk tur strādājis kā fotogrāfijas pasniedzējs. Izstādēs piedalās kopš 1992. gada. Strādā ar dažādiem medijiem, veidojis instalācijas, vides objektus, videoinstalācijas, fotogrāfijas. Boža darbi bijuši izstādīti Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Stokholmas "Moderna Museet", festivālā "Manifesta 2", Raumas Biennālē Somijā, 11. Venēcijas Arhitektūras biennālē, laikmetīgās mākslas festivālos "Survival kit" un citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!