Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 24. februārī plkst. 18:30 Latvijas Laikmetīgās Mākslas centra Ofisa galerijā (Alberta ielā 13) notiks saruna par balvu piešķiršanas procesu Latvijas vizuālajā mākslā diskusiju cikla "Pārvarot plaisu. Meklējot ceļus pie laikmetīgās mākslas" ietvaros. Diskusijā piedalīsies Elita Ansone, Kaspars Lielgalvis un Zane Onckule, sarunu vadīs kuratore Līga Lindenbauma.

Šī mēneša vizuālās mākslas dzīves aktualitāšu centrā ir vairākas balvas un to piešķiršanas process. 17. februārī Totaldobže Mākslas centrs pasniedza balvu par Vērtīgu radošo darbību 2014. gadā, 20. februārī uzzināsim Purvīša balvas 2015 laureātu, savukārt 27. februārī tiks izziņots kim? Rezidenču balvas ieguvējs.

Katra no balvām iezīmē citu institucionālo nozīmi, savus vērtēšanas kritērijus un ekspertus, kā arī nominēto autoru loku. "Ar ko skaidrojama balvu dažādība, kādi ir katras balvas piešķiršanas kritēriji un ar ko būtu jārēķinās māksliniekiem, kuri vēlas iegūt kādu no balvām?" jautā pasākuma organizatori.

Diskusijā par balvu piešķiršanas procesu visuālajā mākslā piedalīsiess Purvīša balvas Ekspertu darba grupas vadītāja 2013. / 2014. gadā Elita Ansone, Totaldobžes Mākslas balvas organizators Kaspars Lielgalvis un kim? Laikmetīgās mākslas centra Rezidenču Balvas pārstāve Zane Onckule.

Diskusija notiek cikla "Pārvarot plaisu. Meklējot ceļus pie laikmetīgās mākslas" ietvaros, kura norisinās reizi mēnesī Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrā. Tā ietvaros tiek aplūkoti dažādi laikmetīgās mākslas un sabiedrības saskares punkti, tiecoties definēt problēmu loku un iezīmēt stratēģijas, kuras atvieglotu savstarpējo komunikāciju.

Diskusijās tiek runāts par izglītības, mediju, kultūrpolitikas, kā arī kritiķu, kuratoru un izstāžu iekārtotāju nozīmi laikmetīgās mākslas uztverē.

Diskusiju ciklu vada kuratore Līga Lindenbauma. Strādājot Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā (2004 - 2007), vadot Tukuma Mākslas muzeju (2011 - 2013) un šobrīd kūrējot izstādes Mūkusalas Mākslas salonā, Līga vienmēr ir centusies atrast saikni un veicināt dialogu starp noslēgto mākslas vidi un izstāžu esošajiem un potenciālajiem apmeklētājiem, stāsta LMC pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!